DDR4 RAM'ler İle Kırılmaz Denilen Yeni Bir Hızaşırtma Rekoru Kırıldı

30
8
4
1
1
DDR4 ile daha ne kadar hızlanılabileceğimiz düşünülürken yine, yeni bir hız rekoruna imza atıldı. MSI ile ortak yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan rekordan sonra yeni kırılacak rekorlar için de hız değerlerinin tahminleri yapılmaya başlandı.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde uzmanlar DDR4 RAM’i 6 GHz hıza çıkarmaya çalışsalar da bu konuda şimdiye kadar herhangi bir başarı sağlanamamıştı. Yapılan yeni açıklamalara göre hafıza frekansı alanında yeni dünya rekorunun 6 GHz’den fazla hız büyüklüğü ile kırıldığı duyuruldu.

G. Skill Kalitesi

HWBot’ta yapılan değerlendirmelere göre G. Skill’in, en hızlı 20 DDR4 frekansından 15 tanesini içerdiği görülüyor.

G. Skill Başkan Yardımcısı Tequila Huang, uzun süredir hedefleri olan 6 GHz RAM hızına ulaştıkları için çok heyecanlı olduklarını belirtirken, bu önemli dönüm noktasını MSI ile başardıkları için oldukça mutlu olduklarını belirtti.

ddr5

Yeni Hız Hedefi

Bütün bu gelişmelere bakıldığı zaman ortaya çıkan asıl soru ise DDR4 ile daha ne kadar ileri gidilebileceği oluyor. Konuyla alakalı bazı tahminler olsa da, yapılan bu tahminler arasında en gerçekçi hız değeri ise 6.5 GHz hız değeri olarak gözüküyor. Birçok kişi ise bu değerin oldukça iyimser olduğunu belirterek beklentilerini düşük tutuyor.

GPU’lar dışında hala erişilemeyen 10 GHz hız bariyerini kırmak için DDR4 yetersiz görülerek, DDR5 olmadan bu hedefe ulaşılamayacağı belirtiliyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/gskill-wins-ddr4-ram-overclocking-race-to-6ghz-and-sets-a-world-record/
30
8
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
30
8
4
1
1