Demir Adam'ın Filmlerde Giydiği En İyi 5 Zırh

Demir Adam'ın birbirinden şahane zırhları içinden en iyi beşini seçtik.

Marvel Sinamatik Evreni'nin altın çocuğu Tony Stark, diğer süper kahramanların aksine herhangi bir süper güce sahip değil. Stark'ın sahip olduğu süper şey beyni. Ve o beyin, ona inanılmaz zırhlar tasarlamasını sağlıyor.

2008 yılında vizyona giren ilk Iron Man filminden bu yana Tony Stark pek çok farklı zırh tasarımı ile karşımıza çıktı. Peki bu tasarımlar içinde en iyileri hangisiydi? Gelin bir göz atalım.

MARK XL: Shotgun (Iron Man 3)


Mark XL'ın bir diğer adı da Shotgun olarak geçmekte. Bunun en büyük sebebi ise zırhın ateş mekanizmasının diğer zırhlara oranla çok daha hızlı şekilde çalışıyor oluşu. Bu sayede Tony, peş peşe çok sık seri atışlar yapabilmekte.

 

MARK XLI: Bones (Iron Man 3)


Bones yani ''kemikler'' olarak geçen bu zırh, Iron Man'in en bomba zırhlarından biri. Diğer bütün zırhların parçaları, 'Bones'a bağlanabilmekte. Yani Bones, modüler bir zırh olarak karşımıza çıkmakta. Bu da onu Tony'nin hayal gücüne bağlı olarak belki de en tehlikeli zırh yapıyor. Aslında hem Bones, hem de Shotgun, beyaz perdede daha uzun süreli karşımıza çıkmayı hakeden zırhlar.

 

Mark VII (The Avengers)


Mark VII tam anlamıyla bir savaş makinesi dersek yanlış olmaz. Alışık olduğumuz Iron Man zırhlarına nazaran daha şişkin duran Mark VII, bunu üzerinde ciddi oranda barındırdığı savaş mühimmatlarına borçlu.

 

Hulkbuster (Avengers: Age of Ultron)


Hulk gibi bir şeyle yumruk yumruğa dövüşmek kulağa ne kadar çılgınca geliyorsa bu zırh da o kadar sağlam.

 

Mark XLVI (Captain America: Civil War)


Iron Man'in çizgi romanlarında ''bleeding edge'' denen bir zırhı mevcut. Bu zırh nano teknoloji barındırmakta ve tıpkı civa gibi bir yapıda. Tony'nin bedenini saran zırh, sahip olduğu nano teknoloji ile oldukça da sağlam. İşte Civil War'da kullanılan zırh da ''bleeding edge'' temel alınarak tasarlanmış. Son derece küçük parçalardan bir araya gelen, vücudu tamamen kendi saran, son teknolojinin de çok daha ötesinde bir zırh. 

Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0