Deniz Seviyesinin Hızlı Yükselişi Devam Ediyor!

0
0
0
0
0
Küresel ısınmanın etkileri ciddi şekilde artmaya devam ediyor.

Her geçen gün daha da tehlikeli hale gelen ve önünü alamayacağımız bir boyuta doğru ilerleyen küresel ısınmanın etkileri ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu etkilerin en belirgini de kutuplarda meydana gelen buzul erimesi ve sonucunda deniz seviyesindeki artış.

İşte bu konuda gerekli araştırmaları yürüten NASA ile ABD Enerji Bakanlığı bünyesindeki araştırmacılar, deniz seviyesi konusunda pek de iç açıcı olmayan bulguları paylaştılar.

1991 yılında Filipinler'de bulunan Pinatubo Yanardağı'nda meydana gelen volkanik patlama sonucu, havaya ciddi miktarda sülfirik asit yayıldığını ve gezegenin geçici olarka bu sülfirik asit sayesinde soğuduğunu belirten araştırmacılar, deniz seviyesinin tespiti için uydudan çekilen görüntülerin bu soğuma sebebiyle yanlış sonuçlar verdiğini belirtmekte.

Söz konusu yanardağ patlaması ve sonrasında oluşan etkenleri gözardı ederek yeni bir araştırma yapan araştırmacılar, deniz seviyesinin aslında tahmin edilenden de hızlı şekilde yükseldiğini tespit etmişler.

Küresel ısınma, Kuzey Kutup Dairesi ve Antartika'da bulunan buz tabakalarının hızla erimesine sebep oluyor. Bu erime de okyanusların seviyesini ciddi oranda yükseltiyor. Eğer önlem alınma ise bu yükselme ileride ciddi sonuçlar doğuracak potansiyele sahip olacak. Üstelik küresel ısınma sebebi ile su kaynaklarının her geçen gün azalması da kaçınılmaz sonlardan biri.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0