'İstanbul'da Deprem Olacak' Diyerek Panik Yaratan Adama 6 Bin Dolar Para Cezası

115
26
8
8
4
Sosyal medyada, “İstanbul’da 10 gün içerisinde 6 veya 7 büyüklüğünde” deprem olacağını söyleyen Tayvanlı Dyson Lin’in 6 bin dolar para cezası aldığı ortaya çıkarıldı.

Dyson Lin isimli adam, “İstanbul’da 10 gün içerisinde 6 veya 7 büyüklüğünde deprem” olacağını söyleyerek insanların paniğe kapılmasına neden olmuştu. Dsyon Lin’in “deprem söylentileriyle paniğe yol açtığı” gerekçesiyle 6 bin dolar ceza aldığı ortaya çıktı. 

dyson lin

Taiwan Quake Forecast Institute isimli şirketin de kurucu olduğunu iddia eden Dyson Lin’e Tayvan hükümetinin “deprem söylentileriyle paniğe yol açtığı” gerekçesiyle 6 bin dolar ceza verdiği ortaya çıktı. 

Dyson Lin’in söylediği yalanlar da gazeteciler tarafından bir bir ortaya çıkarılmaya başladı. Twitter’dan sözde deprem araştırmaları paylaşımları yaparak deprem kehanetinde bulunan Dyson Lin’in Japon değil Tayvanlı olduğu da ortaya çıkarıldı. 

dyson lin istanbul tweet

İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından Dyson Lin, Twitter’dan 10 gün içerisinde İstanbul’da 6 veya 7 büyüklüğünde deprem olacağını iddia ederek paniğe neden olmuştu. 

Gazeteci Özcan Tikrit, Dyson Lin’in Japon değil Tayvanlı olduğunu, “Tayvan Deprem Tahmin Enstitüsü” isimli bir şirketin de olmadığını belirtti. Özcan Tikrit, Dyson Lin’in Tayvan hükümeti tarafından “deprem söylentileriyle paniğe yol açma” suçlamasıyla 6 bin dolar cezaya çarptırıldığını da açıklamalarına ekledi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-haberleri-sozde-deprem-uzmani-dyson-lin-6-bin-dolar-ceza-yemis-2528002
115
26
8
8
4
Emoji İle Tepki Ver
115
26
8
8
4