Yıldızın Etrafında Keşfedilen Gizemli Cisim, Yoksa Dev Bir Uzay Aracı mı?

2
0
0
0
0
KIC 8462852 yıldızının etrafında gizemli bir cisim keşfedildi. Üniversitelerden bağımsız araştırmacılar, yıldızı şimdiden gözlemlemeye başladılar.

Geçtiğimiz Ekim ayında astronomlar tarafından bir cisim keşfedildi. Bu cisim Tabby’nin yıldızı diye bilinen KIC 8462852’nin etrafında hareket ediyordu. Çeşitli bilim insanları tarafından birçok açıklama modeli geliştirilmesine rağmen, hiçbiri şimdiye dek tam olarak tatmin edici değilve ortada hala birçok iddia mevcut.

En son iddialardan biri de yıldızın etrafında dolanan cismin dev bir uzay aracı olduğu yönünde. Bu araç tıpkı Yıldız Savaşları filmindeki “Ölüm Yıldızı”na benziyor. Enerjisini de etrafındaki yıldızdan alıyor. Space.com sitesinin yöneticilerinden Adrew Siemion, Tabby’nin yıldızını gözlemleyebilecek tek teleskobun “Green Bank Teleskobu” olduğunu söyledi. Bu teleskop milyonlarca farklı radyo sinyalini, hızlıca ve geniş bant aralığında alıyor.

Teleskop geçtiğimiz çarşamba bu cismi gözlemlemeye başladı. Her gece 8 saat aralıksız gözlem yapan teleskobun bu araştırmayı yaklaşık iki ay boyunca sürdüreceği tahmin ediliyor. Sonuçlar kamuoyuna açıklanır mı bilinmez ama bağımsız araştırmacılar şimdiden kendi gözlemlerini yapmaya başladılar.

Kickstarter’da kampanya açan Yale Üniversitesi astronomlarından Tabby Boyajiyan, 100.000 dolar topladı. Las Cumbres Küresel Gözlem ve Teleskop Ağı’nda harcanması planlanan para, yalnızca yıldızın ışımasını araştırmaya gidecek. 

Eğer yıldızın etrafındaki cisim enerji toplayan bir cisimse ve bunu uzaylılar yaptıysa bile burada yaşam olması zorunlu değil. Çünkü Dünya ile arasındaki mesafe 1500 ışık yılı, yani biz teleskopla baktığımızda yıldızın 1500 yıl önceki halini görüyoruz. Orada yaşam çoktan sona ermiş olabilir!

Kaynak : https://sputniknews.com/science/201610271046777937-breakthrough-listen-alien-megstructure/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0