Dicle Üniversitesi Öğrencileri Düşük Maliyetle İnsansız Hava Aracı Üretti

1
1
0
0
0
Dicle Üniversitesi Öğrencileri Düşük Maliyetle İnsansız Hava Aracı Üretti
Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü'ndeki öğrenciler, maliyeti ortalama 5000TL'yi bulan insansız hava aracını 1500TL maliyetle üretmeyi başardı.

Son günlerde gittikçe popülerliğini arttıran ve devlet kurumları tarafında da kullanımları yaygınlaştırılan insansız hava araçları ya da diğer bir değişle drone'lar için ülkemizde önemli çalışmalar yürütüyor.

Bu çalışmaları yürüten ekiplerden biri olan Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü (DÜHAVK) öğrencileri, üretimi yüksek maliyetleri bulan bir insansız hava aracını daha uygun fiyatla üretmeyi başardı. İHA'nın haberine göre maliyeti ortalama 4000-5000TL olan insansız hava aracı, Dicle Üniversitesi öğrencileri tarafından 1500TL masrafla üretildi.

Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü Başkanı Veysel İpek yaptığı açıklamada 5 yıldır aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüklerini ve bu drone'un eldeki imkanlarla yapıldığı için uygun fiyatlı olduğunu söyledi. Uzaktan kumandayla kontrol edilen bu insansız hava aracı, tıpkı bir uçağa benzer görünüşüyle olandan daha uygun maliyetle üretilmiş.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0