Digiturk Artık Resmen Katarlı BeIN Media Tarafından Satın Alındı!

1
0
0
0
0
Türkiye’nin en büyük dijital platformu olan Digiturk’ün, Katarlı beIN Media tarafından satın alımı tamamlandı!

Genel olarak Türkiye’ye ücretli yayıncılığı getirmesi, özellikle futbol başta olmak üzere birçok müsabaka ve diziyi ülkemizde izleyebilmek için ücretli üye olmamız gerekmesiyle tepki çekse de sunduğu hizmet olarak sevildiğini Türkiye genelinde toplamda 3.3 Milyon’u aşan abone sayısıyla kanıtlayan Digiturk, artık resmen satıldı.

Katar merkezli medya grubu olan ve küresel çapta tanınan beIN Media tarafından satın alımı tamamlanan Digiturk’te yepyeni bir dönem başlıyor. İlk aşama olarak “fikir ayrılığı” olarak yansıtılsa da bu satın alım neticesindeki yeniden yapılanma sebebiyle olduğu açık olan işten ayrılmalar Digiturk Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Önal'ın istifası ile de başladı. Başka yönetim kadrosunda değişikliklerin olabileceği kulislerde konuşulurken beIN tarafından satın alınan Digiturk’ün diğer platformlar ile rekabette çok daha ileriye gidebileceği konuşuluyor.

beIN Media Group’un Başkanı ve CEO’su Nasser Al-Khelaïfi satın alma işlemine ilişkin “Grubumuzun tarihindeki en büyük anlaşma olan bu satın alma, küresel genişleme sürecimizde önemli bir kilometre taşı. Ayrıca bu satın alma, yüksek büyüme potansiyeli olan ve gelişmiş piyasalarda en yüksek kaliteli yayın deneyimi sağlamaya ilişkin kararlılığımızın da bir ifadesidir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi ile olan komşuluğu ve Avrupa ile Asya’daki bizim için önemli piyasalara olan yakınlığı da göz önüne alındığında, Türkiye pazarına girişimiz, beIN Media Group açısından çok önemli bir adımdır. Digiturk, hızla büyüyen Türkiye piyasasında bizi lider konumuna getiriyor ve önümüzdeki yıllar için çok önemli iş fırsatlarını yakalama şansı sunuyor. Digiturk platformunu güçlendirmeyi ve Türkiye’nin dijital yayıncılık ve spor alanındaki heyecan verici dinamiklerini küresel deneyimimiz ile daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu satın alma sonrasında Amerika, Batı Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Uzak Doğu’da önemli birlikte yakalayan beIN Sports’un da kısa süre içerisinde Türkiye’de faaliyete geçmesi bekleniyor. Ayrıca Mıramax’i satın alarak sinema ve eğlence sektöründe de genişlemeye devam eden beIN, Türkiye için önemli projeler ile Digiturk ağını genişletmeye çalışacak. Bakalım bu satın alımın ardından Digiturk camiasında ve dijital yayıncılık platformlarında ne gibi yenilikler göreceğiz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0