Dijital Yayınlar İçin RTÜK Denetimi Bugün İtibarıyla Başlıyor

156
9
5
2
1
RTÜK, geçtiğimiz ay internet üzerinden yayın yapan kurum ve kuruluşlara yönelik bir yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınladı. İnternet üzerinden yayın yapan tarafların da denetleme altında olacağı açıklanan yönetmelik bugün yürürlüğe girdi.

Geçtiğimiz ay, internet üzerinden yayın yapan kuruluşlar için yeni bir yönetmelik yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan ve internet üzerinden yayın yapan kuruluşlar için düzenlemenin geleceğini belirten yeni yönetmelik, Netflix, BluTV ve Puhutv gibi kanallara neler olacağı hakkında birçok soruyu da gündeme getirmişti.

1 Ağustos 2019 tarihinde çıkan radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayınlar hakkında yönetmelik, bugün (1 Eylül 2019) itibarıyla yürürlüğe girdi. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Eylül 2018 tarihinde hazırlanan ve bugün yürürlüğe giren yönetmelik hakkındaki fikirlerini açıkladı.

RTÜK

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'e konuşan Taşçı, "Bu yönetmeliğin yayınlanmasıyla SETA’nın ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ başlıklı raporunu kamuoyu ile paylaşması birbirinden bağımsız adımlar değildir. Düşünün ki bir yıl boyunca Saray’da bekletilen yönetmelik, SETA raporunun tamamlanmasından hemen sonra yürürlüğe girdi. Çünkü SETA raporu, internet denetiminin işaret fişeğidir. Orada yazılanlar bu denetimlerde izlemeye alınacak yayıncılarla ilgili yol haritasıdır" ifadelerini kullandı.

İnternet Yayını

RTÜK'ün denetim konusundaki ilk hedefleri üzerinde de bir tahminde bulunan Taşçı, "RTÜK’ün internet denetimindeki ilk hedefini bu rapordaki yabancı merkezli kuruluşlar oluşturacaktır. RTÜK radarına ilk takılacak olanlar da artık video, görüntü içerikli haberlerine ağırlık veren BBC Türkçe, Deutche Welle, Amerika’nın Sesi, Independent, Sputnik ve Euronews gibi yayıncılar olacaktır" dedi.

Önemli not: İlhan Taşçı'nın yaptığı açıklamalar, sitemizin yayın politikası göz önünde bulundurularak düzenlenmiştir. Açıklamaların tamamı bu sayfada yer almamaktadır. Taşçı'nın yaptığı açıklamaların tamamına ulaşmak için kaynak kısmındaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.gercekgundem.com/medya/115803/dijital-yayinlara-rtuk-denetimi-basliyor-ilk-hedef-setanin-fisledigi-basin-kurumlari
156
9
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
156
9
5
2
1