Dinlemenin Çok Sıkıcı Olduğu Veri Koruma Yönetmeliği Ninni Olursa Ne Olur?

10
2
1
0
0
Her ne kadar yayınlanan yeni kanunlar ve kurallar bizi çoğu zaman tedirgin etse de, bazen güzel şeylerde olmuyor değil. BBC Radyo Spikeri Peter Jefferson ise bu kez olayın baş kahramanı.

Geçtiğimiz ay Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) yürürlüğe girmiş ve hazırlıksız yakalanan bazı teknoloji şirketleri arasında ufak bir panik havasına neden olmuştu. Fakat olaya bir de iyi tarafından bakmak gerek. En bilindik meditasyon uygulamaları arasında gelen Calm, “Yetişkinlere uyumak için ninniler, peri masalları ve sesli kitapların elektronik bir karışımı” adıyla yeni bir albüm sunuyor. Bu liste de sandığınız gibi rahatlatıcı ya da huzur verici sesler olmayabilir ama yeni yayınlanan kanunları, bir ninni edasıyla ve kulağı okşayan bir sesle radyo spikerine seslendirirseniz, herhalde işler biraz değişecektir.

Bahsi geçen kayıtlara göre, Calm uygulanasına Birleşik Krallık’ta ki “Denizciler için hava raporu” haberlerini okuyan, eski BBC radyo spikeri Peter Jefferson’ın yüksek sesle anlattığı bir liste eklendi. Yeni yayınlanan yasal mevzuatın anlatıldığı bu liste oldukça ilgi topladı. Zira Jefferson, tüm yasal mevzuatı okuması elbette bütün gece sürebileceğinden yarım saatlik bir metin oluşturuldu. Yarım saat boyunca yeni kanunları okuyan spiker, bunu bir masal havasında yapıyor ve insanın gerçekten de uykusu getiriyor.

Dilerseniz Calm uygulamasını Google Play'den veya App Store'dan indirerek bahsi geçen kaydı dinleyebilirsiniz. Bunun öncesinde şunu hatırlatmakta fayda var. Kayıtların tamamını dinlemek için uygulamaya ödeme yapmanız gerekiyor fakat 7 günlük ücretsiz deneme sürümü ile test yapabilirsiniz. Ses kaydının kısa bir dinletisini sizler için aşağıda bulunan video da gösteriyoruz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/3/17413390/gdpr-legislation-asleep-in-seconds-listening-meditation-app-peter-jefferson
10
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
0
0