DiRT Rally 2.0, Steam ve Oculus'da Sanal Gerçeklik Desteği Aldı

4
1
0
0
0
PC, PlayStation 4 ve Xbox One için Codemasters tarafından geliştirilen araba yarışı oyunu DiRT Rally 2.0, artık Oculus ve Steam platformlarında VR (sanal gerçeklik) desteğiyle oynanabilir hâle geldi. Bu desteğin oyunculara bambaşka bir oyun deneyimi sunması bekleniyor.

1985'de kurulan, araba yarışlarını konu alan video oyunları geliştiren İngiliz şirket Codemasters'ın simülasyon oyunu Dirt Rally 2.0, artık Oculus ve Steam üzerinden sanal gerçeklik formatında oynanabilecek.

Bu yılın başlarında piyasaya sürülen oyunun daha önce sanal gerçeklik desteği yoktu. Bir araba simülasyon oyunu olduğu için sanal gerçeklik desteği olmaması çokça eleştiriliyordu. DiRT Rally 2.0, nihayet bugün sanal gerçeklik formunda oynanabilmesini sağlayan güncellemeyi aldı. Oyunun Steam'deki sürümü 1.7 güncellemesiyle sanal gerçeklik desteği alırken oyun, Oculus Mağazası'nda yeni çıkış yaptı.

codemasters

DiRT Rally 2.0'ın başındaki isim Ross Gowing, “Lansmandan beri topluluğumuz, DiRT Rally 2.0'ın VR sürümünün çıkması için çok ısrarcı oldu. Bu yüzden oyunun PC versiyonuna VR desteği getirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi ve ekledi: “Birçok oyuncu için VR'ın, ralli sürüşünü deneyimlemenin tek yolu olduğu ve bunun oyuncuların daha önce hiç deneyimlemediği bir şey olduğu için çok zevkli olacaktır."

Steam'deki yeni OpenVR uygulaması, resmen HTC Vive ve Valve Index sanal gerçeklik gözlüklerini destekliyor. Bu arada Oculus Store sürümü, Rift ve Rift S sanal gerçeklik gözlüklerini destekliyor. Geliştirici, oyunculara en iyi sanal gerçeklik deneyimi için bir AMD RX Vega 56 veya Nvidia GTX 1070 sahip olmalarını tavsiye ediyor.

Şirket, PlayStation VR oyuncularının kendi platformlarına da DiRT Rally 2.0 gelip gelmeyeceğine dair sorularını yanıtsız bırakmadı. Codemasters, PSVR desteği eklemek için şimdilik herhangi bir planları olmadığını belirtti.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/dirt-rally-20-receives-vr-support-on-oculus-and-steam
4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0