Disney'in Yeni Masalının Prensesinin Afrikalı Olacağı Açıklandı

23
13
5
2
1
Disney yeni masalının prensesi belli oldu. Yeni masallarında farklı kültürleri ele almaya çalışan Disney'in yeni macerası Afrika'da geçiyor.

Disney ailesi, son yıllarda orijinal masal üretmenin yanı sıra, hikayelerin uluslararası olmasına ve farklı kültürleri tanıtmasına odaklanıyor. Disney’in üzerinde çalıştığı son masal ise Afrika’ya uzanıyor. Disney, yeni masal prensesinin Sadé isimli Afrikalı bir prenses olacağını ve klasik masallara göre daha canlı ve aksiyonlu olacağını açıkladı. 

Yeni masal, krallığı şeytani güçler tarafından tehlikeye girdiğinde kendisini ve halkını korumak için yeni keşfettiği büyülü savaşçı güçlerini kabul eden Afrikalı prenses Sadé’yi konu alıyor. Sadé , krallığın prensinin de desteği ile krallığı korumak için büyük bir maceranın içine dalıyor. 

Yeni masal her ne kadar kraliyet, kötü güçler, sihirli güçler gibi klasik Disney öğeleri barındırıyor olsa da yeni kıtalara, farklı kültürlere el uzatmayı başarıyor. "Prens tarafından kurtarılma” klasiğini Frozen filminde bir kenara bırakan Disney, Afrika da geçecek olan masalını da aynı fikirle işleyecek gibi görünüyor.

Sadé, Rick Famuyiwa prodüktörlüğünde, Lindsey Reed Palmer ve Ola Shokunbi tarafından kaleme alınıyor. Filmin şu an için yönetmeni ve oyuncusu yok.

Kaynak : https://io9.gizmodo.com/disneys-next-heroine-will-be-an-african-princess-1827925956
23
13
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
13
5
2
1