Disney İşe Alımları Durdurdu: Firmanın İşten Çıkarmalara Başlaması Bekleniyor

9
3
2
1
0
Eğlence sektörünün liderleri arasında yer alan Disney, gelen haberlere göre yeni işe alımları durdurdu. Firmanın yakın zamanda işten çıkarmalara başlayabileceği düşünülüyor.

Son yıllarda öne çıkan filmlerin önemli bir kısmında imzası bulunan Disney, sahip olduğu Marvel, Star Wars gibi markaların da gücüne güvenerek yayın platformu için oldukça iddialı bir yol haritası çizmişti. Disney+ platformunun 2024 mali yılında gelir getirmeye başlaması planlanıyordu. 

Bu iddialı amacı gerçekleştirmek isteyen Disney, son haberlere göre tüm işe alım süreçlerini durdurmuş durumda. Hatta firmanın yakın zamanda işten çıkarmalara da başlayabileceği ifade ediliyor. Daha önce de Meta, Twitter gibi pek çok firma çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırmıştı. 

Operasyon maliyetleri Disney’i düşündürüyor

disney plus

Disney CEO’su Bob Chapek, şirket içinde paylaştığı bir notta, “2024 mali yılında Disney+’ı karlılığa ulaştırma hedefini gerçekleştirmek için” bazı maliyet azaltma yöntemleri uygulanacağını belirtti. CNBC’nin ulaştığı bu nota göre Disney artık işe alımları oldukça kısıtlayacak. Hedefi ise işe alımları tamamen durdurmak olacak. Yine de şu an için gerekli kritik rollere alımlar yapılacak. Chapek ayrıca notta bazı çalışan sayısı azaltmaların beklendiğini de belirtti. 

Geçtiğimiz günlerde Disney+’ın 4. çeyrek rakamları açıklanmıştı. Her ne kadar platformun kullanıcı sayısı 12.1 milyon artış göstermiş olsa da, şirketin işletme giderleri 1.5 milyar doları bulmuştu. Firma gelecekte platformun kayıplarının azalmasını beklerken, bu beklentinin temelinde ise yayın platformunun fiyat artışları ve reklamlı Disney+ aboneliği ile daha fazla abone çekebilecek olmaları yatıyor. 

Öte yandan Disney, son dönemde büyük işten çıkarmalar yapan tek firma değil. Meta’nın başındaki isim olan Mark Zuckerberg, 11 bin çalışanı işten çıkaracaklarını açıklamıştı. Elon Musk da Twitter’da çok sayıda çalışanın işine son vermişti. Amazon da yakın zamanda şirket ofislerinde yeni çalışan alımını durdurma kararı almıştı. 

Kaynak : https://www.engadget.com/disney-hiring-freeze-job-cuts-153613606.html?src=rss
9
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
1
0