Disney, Netflix'i Satın Alabilir!

0
0
0
0
0
Disney, AT&T'nin atağına cevap niteliğinde çılgınca bir hamle yapabilir.

Geride bıraktığımız yıllarda Disney, eğlence sektöründe kurduğu krallığa ciddi katkılar yapan satın alma işlemleri gerçekleştirdi.

İlk olarak 2006 yılında Pixar gibi dev bir firmayı bünyesine katan Disney, aradan geçen üç senenin ardından 2009 yılında bu kez Marvel Entertainment'ı satın alarak sinema sektörünün altını üstüne getirmiş.

Bununla da yetinmeyen Disney, daha sonrasında 2012 yılında Lucasfilm'i satın almış ve Lucasfilm'in efsanelerini yeniden beyaz perdeye getirerek geleceğe yönelik ciddi bir yatırım daha yapmıştı. Tabi bu arada başka firmalardan da Disney'e rakip olabilecek hamleler geliyor. Mesela geçtiğimiz günlerde AT&T'nin yaptığı satın alma işlemi buna bir örnek olarak gösterilebilir.

Fakat Disney henüz daha son sözünü söylemiş değil. Bob Iger'in CEO koltuğunda olduğu köklü şirket, eğlence sektörünün özellikle son dönemlerde ciddi bir parlama gösteren yıldızının peşinde; Netflix.

Uluslararası alanda hizmet vermeye başlayarak üye sayısını ve buna bağlı olarak gelirini zirveye çıkaran Netflix, artık Disney'in radarında. Disney'in bu önemli satın alma işlemini ciddi ciddi gerçekleştireceği yönünde söylentiler çoktan sektörde sıkça dillendirilmekte.

Hali hazırda Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage gibi Marvel imzalı yapımların yuvası olan Netflix, House of Cards, Orange is the New Black ve Stranger Things gibi kendi orjinal serileri ile de gümbür gümbür gitmekte. Disney'in olası bir satın alma işlemi ise hem olumlu, hem de olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Olumlu tarafına bakacak olursak; yapımlara ayrılan bütçeler ve dolayısıyla kalite de artacaktır (ki zaten Netflix dizilerinin kalitesi gayet başarılı). Bunun yanı sıra daha fazla ve daha ciddi Marvel ya da Lucasfilm imzalı işleri Netflix'te görmemiz de mümkün.

Olumsuz tarafına gelecek olursak; daha fazla kalite demek, bu kaliteye ulaşmak için biraz daha fazla para ödemek demek. Söz konusu bir satın alma işlemi muhtemelen Netflix abonelerinin sayısını iyi bir oranda arttıracaktır. Ancak bununla birlikte ödenen fiyatların da artması sürpriz olmaz.

Şu an için ne Netflix ne de Disney cephesinden gelmiş bir açıklama yok. Ancak özellikle şu son 10 senelik sürece bakarsak Disney'in gözüne kestirdiğini bünyesine kattığını söyleyebiliriz. Yani bunlara Netflix'in de eklenmesi pek şaşırtıcı olmaz.

Kaynak : http://screenrant.com/disney-buying-netflix-rumor/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0