Disney, Örümcek Adam'ı 'Manyak' Bir Para Ödeyerek Satın Almak İstiyor

92
62
23
19
10
Disney ile Sony Pictures arasında patlak veren Spider-Man krizi, hiç şüphesiz 2019’un en çarpıcı gelişmelerinden biriydi. Bugün ortaya atılan bir söylentiye göre Disney, Sony’e 4 ila 5 milyar dolar arasında bir para ödeyerek Spider-Man'e tamamen sahip olmak istiyor.

Haberimize Disney ve Sony arasındaki karmaşık Spider-Man ilişkisinden bahsederek başlayalım. Esasen bir Marvel Comics karakteri olan Spider-Man’in fikri mülkiyet hakları, 1999 yılında Sony tarafından satın alınmıştı. Japon şirket, Marvel Studios olmadan toplam beş Spider-Man filmi geliştirdi. Orijinal üçlemede Tobey Maguire yer alırken, ardından çekilen iki Amazing Spider-Man filminde ise Andrew Garfield’ı izlemiştik.

örümcek adam

Disney, 2008 yılında Iron Man ile başlattığı Marvel Sinematik Evreni’ne film haklarının kendisinde olmaması nedeniyle Spider-Man'i dahil edememişti. Ta ki 2015 yılına kadar. Sony ile masaya oturan şirket, imzalanan özel bir anlaşma sayesinde kült karakteri MCU’ya dahil etmeyi başarmıştı; ancak iki firma arasında Spider-Man anlaşması temmuz ayında son ermişti. Herkes bundan sonra ne olacağını düşünürken, Sony ve Disney’in yeniden anlaştığı haberi, özellikle Marvel hayranları tarafından sevinçle karşılanmıştı. 

tom holland

Bugün Cheat Sheet sitesi tarafından ortaya atılan bir iddia ise önümüzdeki günlerin yeni gelişmelere gebe olabilceğini gösteriyor. Haberde, Disney'in son olarak Tom Holland ile hayat bulan Spider-Man'e tamamen sahip olmak istediği ve bunun için Sony'ye 4 - 5 milyar dolar ödemeye istekli olduğu belirtiliyor. Bu iddiaları takiben 3 Buck Theater adlı YouTube kanalı da Disney’in Avengers’ın yeni lideri olarak Spider-Man’i düşündüğü ve bunun için ünlü karakterin haklarını satın alabileceğini iddia etti.

Elbette bunların hepsi şu an için spekülasyondan öteye gidemiyor. Fakat soru(n) şu: Disney gerçekten bu paraya Spider-Man’i satın alır mı? Ya da Sony, bu paraya Spider-Man’i satar mı? Bu soruların cevaplarını en kısa sürede almayı umuyoruz. O zamana kadar Spider-Man hakkında yeni gelişmeler yaşandığı takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://comicbook.com/marvel/2019/10/10/disney-buy-spider-man-from-sony-ruors-4-5-billion/
92
62
23
19
10
Emoji İle Tepki Ver
92
62
23
19
10