Disney+, Netflix’in Korkulu Rüyası Olacak Paket Fiyatlarını Açıkladı

160
40
23
23
22
The Walt Disney Company'nin 12 Kasım'da ABD'de başlatacağı yeni çevrimiçi dizi ve film platformu Disney+'la ilgili açıklamalarda bulunan Bob Iger, platformun içeriklerine ve ücretlendirme periyotlarına değindi.

Çevrimiçi dizi ve film platformları son dönemde popülaritesini iyiden iyiye artırmış durumda. Bu kapsamda Netflix, sektörün tekeli gibi görünüyor olabilir ancak Netflix'in en dişli rakibi Disney+, kasım ayında hizmet vermeye başlayacak ve sektördeki dengeleri değiştirebilecek potansiyele sahip.

The Walt Disney Company tarafından hizmete sunulacak olan Disney+'la ilgili açıklamalarda bulunan şirketin CEO'su Bob Iger, platformun ücretlendirilmesi ve paketlerin neler içereceğine dair bazı bilgiler verdi. Ayrıca Iger, platformun projeleriyle ilgili de ufak bir açıklama yaptı.

disney+

Iger, açıklamalarında "Evde Tek Başına", "Müzede Bir Gece", "Saftirik Greg'in Günlüğü" ve "Sürüsüne Bereket" gibi projelerin yeniden çekilebileceğini söyledi. Iger'ın üzerini açık bıraktığı bu açıklama, şirketin bu projelerin özel bir versiyonunu Disney+ için hazırlayacağını düşündürdü.

Disney+'ın fiyatlandırma periyotlarıyla da ilgili açıklamalarda bulunan Iger, müşterilerin sadece Disney+ üyeliği almak istedikleri takdirde 6.99 dolar (yaklaşık 40 TL) ödeyeceklerini belirtti. ABD'de popüler olan Hulu ve ESPN'nin de dahil edildiği bir Disney+ paketinin de olacağını belirten Iger, bu paketin fiyatının 12.99 dolar (yaklaşık 70 TL) olacağını ifade etti. Disney+'ın en önemli rakibi Netflix'e baktığımız zamansa fiyatlar 8.99 dolar, 12.99 dolar ve 13.99 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu da Disney+'ın, Netflix'in işlerini zorlaştıracağı anlamına geliyor.

Disney+, ilk olarak ABD'de hizmete girecek ve 12 Kasım'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Şirket, kısa bir süre sonra platformu diğer ülkeler için de aktif hale getirecek. Disney+'ın ülkemizde de hizmet vermek istemesi durumunda ise geçtiğimiz günlerde gündem olan yeni bir yönetmelik gereğince Türkiye'de şirket kurması ve RTÜK denetimine girmesi gerekecek.

Kaynak : https://www.gamespot.com/articles/disney-new-pricing-and-bundle-details-revealed/1100-6468949/
160
40
23
23
22
Emoji İle Tepki Ver
160
40
23
23
22