Netflix'in Disney+ Karşısında Kan Kaybedeceğini Gösteren Araştırma

14
4
3
2
2
Disney+ ve Apple TV gibi şirketlerin yayın platformları arasına girecek olması, yayın platformları arasındaki savaşı kızıştıracak. Yapılan araştırma sonuçlarına göreyse Netflix’in bu yarıştan zararlı çıkma ihtimali oldukça yüksek.

Şu an dünyanın en popüler yayın platformu olan Netflix’in tahtı sallanmak üzere. Yayın platformu pastasından pay almak isteyen Disney ve Apple gibi şirketler de kendi yayın platformlarını kurma kararı aldı ve yakın bir zaman içerisinde kendi içeriklerini yayınlayacakları platformları seyircilerle buluşturacak. Bu savaş sadece bu üçlü arasında geçmekle kalmayacak ayrıca aralarına NBC’nin Peacock’u ve Warner Bros.’un HBO Max’i de katılacak.

İsmi geçen platformların yanı sıra dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan ve Lord of the Rings dizisiyle elini güçlendirmek isteyen Amazon’un Amazon Prime Video servisi de oldukça güçlü. Peki tüm bu platformlar için bu piyasada yeterince yer var mı yoksa zamanla aralarından bazıları tarihin tozlu raflarındaki yerini mi alacak? İşte bu soruların cevabını arayan Fortune dergisi, yayın platformlarıyla ilgili ilginç istatistiklerin yer aldığı bir derleme yaptı. İşte o makaleden öne çıkanlar.

İstatistikler, yeni platformların Netflix'ten üye çekebileceklerini gösteriyor:

Disney+ Netflix

ABD vatandaşlarının %28’i, Disney+ ya da Disney+ / Hulu / ESPN+ paketine abone olabileceğini belirtirken %14’ü Apple TV+’a, %8’i ise NBC’nin Peacock servisine abone olabileceğini söylüyor. Her 5 Netflix, Hulu ve Amazon kullanıcısından 2’si ise yeni platformlardan bir tanesine abone olabileceğini dile getiriyor.

Ankete katılanların %11’i; Apple TV+, Disney+ ya da Peacock servislerine abone olmak için yayın servislerini iptal edeceklerini söylerken %14’lük kesim, kablo TV ya da uydu aboneliklerini iptal edebileceklerini belirtiyor.

Amerikalıların %56’sı, abone oldukları yayın servislerine aylık 25 dolardan fazla para vermeyeceklerini de ekliyor. Geriye kalan %44’lük kesim ise 25 dolar bandının üstüne çıkabileceğini ifade ediyor.

Araştırmaya göre zamanla platformlardan bazıları elenecek:

Fortune yayın platformları anketi

Maryland Üniversitesi’nde pazarlama profesörü P.K. Kannan, “Bu oyuncuların hepsi hayatta kalamayacak” diyor. Kannan, içeriğin maliyetinin, rekabetin ve sınırlı sayıdaki abonelerin alanı oldukça daraltacağını söylüyor. Sony’nin salı günü PlayStation Vue isimli yayın servisini sonlandıracağını duyurması da olacakların habercisi gibi duruyor.

Yeni oyuncuların girmesiyle iyice kızışacak olan yarışta Disney+, oldukça önde görünüyor. Ankete cevap veren Netflix kullanıcılarının %34’ü, Hulu kullanıcılarının %37’si, Amazon Prime Video kullanıcılarının ise %32’si Disney+’a geçebileceklerini ifade ediyor.

Apple, Disney’in arkasında kalacak gibi dursa da dünyanın en değerli ikinci firmasının da farklı planları bulunuyor. Apple, yeni Apple ürünleri alan kullanıcılarına 12 aylık ücretsiz Apple TV+ aboneliği sunmayı planlıyor. Şüphesiz ki teknoloji devinin bu hamlesi abone sayısında dalgalanmalar yaratacaktır.

Fortune yayın platformları anketi

Yeni gelecek servislere abone olmak için eski aboneliklerini iptal ettirecek kullanıcı oranlarına bakıldığındaysa Netflix’in ve Hulu’nun başı belada gibi gözüküyor. Ankete katılan Netflix kullanıcılarının %11’i, Hulu kullanıcılarının %12’si, Amazon Prime Video kullanıcılarının %9’u yeni video servisleri için aboneliklerini iptal ettirebileceklerini söylüyorlar. Sonuçların gerçeğe yansıyıp yansımayacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://fortune.com/2019/10/31/apple-disney-netflix-streaming-analytics/
14
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
14
4
3
2
2