Disney, Kendi TV Ağlarında Netflix Reklamlarını Yasakladı

25
7
5
3
2
Disney Plus ile çevrimiçi yayıncılık alanına güçlü bir giriş yapmak isteyen Disney, TV ağlarında rakiplerinin reklamlarını yasaklama kararı aldı. Daha sonra farklı yayıncılarla bu konuda anlaşan Disney, Netflix ile anlaşamaya varamadı.

Önümüzdeki ay kendi çevrimiçi yayın platformunun yayın hayatını başlatacak olan Walt Disney, The Wall Street Journal’dan Alexandra Bruell ve Suzanne Vranica’nın haberine göre rakibi Netflix’in reklamlarını TV ağlarında yasaklıyor.

Disney, bu senenin başlarında çalışanlarına diğer yayın platformlarının reklamlarının gösterilmemesi gerektiğini söyledi. The Wall Street Journal’a konuşan kaynaklara göre Netflix haricindeki tüm yayıncılarla yapılan reklam anlaşmaları işe yaradı.

Yayın platformları arasındaki mücadele giderek büyüyor:

Disney vs Netflix

Netflix, platformunda reklam yayınlamadığı için Disney, bunun geri dönüşü olarak reklam yayınlayamayacaktı. The Wall Street Journal’a konuşan kaynağa göre Disney, kendi ağlarındaki reklam konusuna karar verirken diğer şirketlerle ortak çalışma ve reklam fırsatlarını değerlendirme konularını ele alıyor. Netflix, konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken Disney, rakip firmaların reklamlarını engelleme planına geri dönüş yaptı.

Disney ve diğer şirketlerin kendi çevrimiçi yayın servislerini yayınlamasıyla birlikte şirketler arasındaki bu yayın platformu savaşı giderek daha da büyüyecek. Disney Plus’ın kasım ayında çıkış yapmasının ardından HBO ve NBCUniversal da HBO Max ve Peacock’u 2020’nin başlarında kullanıcılarının hizmetine sunmayı planlıyor.

Yayın platformlarının artmasıyla birlikte Netflix’in yayınladığı Friends, The Office ve Parks and Recreation gibi popüler yapımlar da el değiştirmeye başladı. Medya şirketleri, kendi orijinal içeriklerinin yanında bu tarz yapımları lisanslamak için de milyarlarca dolar harcıyordu. Şimdi bu harcama bütçesine reklamlar da eklenecek.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/disney-reportedly-banning-netflix-ads-from-tv-networks-2019-10
25
7
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
25
7
5
3
2