Disney ve Fox Hissedarları, 71,3 Milyar Dolarlık Birleşmeyi Onayladı

25
4
2
1
0
Disney ve 21st Century Fox birleşmesi bugün hissedarlar tarafından onaylandı. Bundan sonra Fox'un birleşme ile büyüyerek daha kaliteli içeriklerle izleyici karşısına çıkması bekleniyor.

Fox'un satın alımı konusunda Disney ve Comcast arasında uzun süren mücadele sonrasında Comcast geri çekildi ve ihale Disney’e kaldı. Her iki şirket için hissedarlar 71.3 milyar dolarlık bir satın alma işlemini onayladılar. Bu önceki şirketlerin tekliflerinden daha da büyük bir rakam. Fox ve Disney'in hissedarları bir araya gelerek Disney’in büyük Fox varlıklarının 71.3 milyar dolarlık satın alımını onayladı. Fox’un genel danışmanı Gerson Zweifach, Fox hissedarlarına birleşme sürecinin 2019'un ilk yarısında tamamlanması beklendiğini söyledi.

Disney genel danışmanı Alan Braverman ve CFO Christine McCarthy tarafından yönetilen oylama, 10 dakikadan az sürdü ve Disney hissedarlarından oybirliği ile onay alındı. Oylamadan önceki tartışma sırasında, Duquesne Üniversitesi'nde kendini bir ekonomi profesörü olarak tanıtan bir hissedar, “Bence Fox için fazla ödeme yaptığımızı düşünüyorum” dedi. Bir diğeri, Disney'in merkezini Burbank'ın dışına taşıma planlarının olup olmadığını sordu.

Disney, Fox'un 22 bölgesel spor ağının kapanış tarihinden itibaren 90 gün içinde satması koşuluyla, satın almak için Adalet Bakanlığı'ndan onay aldı. Fakat Disney'in hala yabancı hükümetlerden onay alması için bekleniyor. Murdoch, "21CF işletmelerini Disney'le birleştirip yeni Fox oluşturmak, hissedarlarımız için önemli bir değere sahip olacaktır. Bu işlemi onaylamak için hissedarlarımıza minnettarız. Tüm yöneticilerimize ve meslektaşlarımıza, geçtiğimiz yıllarda Fox'u inşa etmede gösterdikleri büyük katkılardan ötürü teşekkür etmek istiyorum. Onların yardımıyla, genişlemiş Disney ve yeni 'Fox' şirketlerinin eğlence ve medya endüstrilerinde üstün olmasını bekliyoruz ”dedi.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/27/disney-fox-71-3-billion-dollar-merger-gets-shareholder-approval/
25
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
4
2
1
0