Disney veya Comcast'in Fox'u Satın Alması Halinde Bizleri Neler Bekliyor?

38
10
6
3
3
Comcast ve Disney arasında Fox'un satın alınması konusunda rekabet hala sürmekte. Rekabet sürüyor ama kullanıcıları neler bekliyor gelin bir de ona göz atalım.

Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 60 milyar dolarlık bir teklifle Disney'in Fox'u satın almak üzere olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Sonrasında ise Comcastîn 65 milyar dolarlık teklifi adeta ortalığı karıştırmıştı. Şirketlerden hangisinin Fox'a sahip olacağı bilinmemekte, ancak iki şirketin de satın almayı başarması durumunda benzer adımlar atması beklenmekte.

İki şirketin de Fox News Channel, Fox Sports, Big Ten Network ve Fox Deportes adlı kanalların yayına devam etmesini istediği belirtildi. 21st Century Fox, kar amacı gütmeyen National Geographic Society için ticari medya kısmını üstlenmiş durumda, bu yüzden satın alan şirket National Geographic’in dergisini ve TV ağını da devralmış olacak. Satış işleminden sonra bu kategorideki kanalların da devam edeceği belirtildi.

Satın almayı başarabilen şirket aynı zamanda Avrupa, Asya, Latin Amerika ve Afrika'da faaliyet gösteren Fox Networks Group International'ın da sahibi olacak. Bu noktada da izleyicilerin herhangi bir şekilde etkilenmeyeceği yayınların devam edeceği belirtildi. Disney veya Comcast, 21st Century Fox'un 22 bölgesel spor ağına da sahip olacak ancak bu noktadaki masraflar nedeniyle iki şirketin de ne yapacağı tam olarak bilinmemekte.

TV stüdyolarına ek olarak 21st Century Fox'u satın alan şirket, Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures ve Fox 2000 film prodüksiyon stüdyolarına sahip olacak. Bu, Disney veya Comcast'ın birçok filmin haklarına sahip olacağı anlamına gelmekte.

Deadpool, X-Men ve Fantastik Dörtlü gibi süper kahraman filmleri de bu listenin içinde yer almakta. Disney, halihazırda Marvel'ın sahibi konumunda ve Fox'u bünyesine katması durumunda, Marvel Sinematik Evreni ve X-Men serileri arasındaki yıllardır süren garip sorunu çözülebilir, ancak Fox Comcast ile anlaşırsa Disney'i zor günler bekliyor gibi duruyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/15/17461908/disney-comcast-21st-century-fox-acquisition-franchises-companies
38
10
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
38
10
6
3
3