Disneyland’in İlk Müşterisi, 64 Yıldır Aynı Ücretsiz Bileti Kullanıyor

86
30
13
6
4
Pek çok kişinin hayalleri arasında Disneyland’e gitmek var. Oldukça pahalı olan bu eğlence parkına yıllardır hiç para ödemeden giren bir adam olduğunu biliyor muydunuz?

Disneyland, uzun yıllardır yenilenerek ve genişleyerek insanlara hizmet veriyor. Dünyanın muhtemelen en popüler eğlence parklarından olan bu tesisin açılışı, 1955 yılına gidiyor. 1955 yılı aynı zamanda Disney hayranı bir İskoç genç için oldukça talihli bir yıl. 

Dave MacPherson, 22 yaşında bir üniversite öğrencisi iken, Disneyland’ın ilk müşterisi olma şansına erişiyor. Açılış günü gece saat 2’de sıraya giren adam, Disney ailesinin eğlence parkına girişini televizyondan izledikten sonra motosikletiyle 16 kilometre yol giderek sıranın en başına geçmeyi başarmış. 

disneylandin ilk müşterisi

MacPherson’un biletine ne olduğu bilinmese de yanında gelen kartın bir kopyası hala adamda duruyor. Bu bilet, saatlerce sıra beklemenin ödülü olarak alınan, Disney tarihinde sıradan vatandaşlara satılan ilk bilet olma özelliğine sahip. 

Disneyland'in ilk müşterisi, her yıl geri gelmeyi sürdürüyor

disneyland 1955

MacPherson o günden bu yana her yıl Disneyland’i ziyaret etmeyi sürdürüyor. Bugün 86 yaşında olan adam, o gün arkasında gördüğü 6000 kişilik sırayı hiç unutamadığını da söylüyor. İskoç Disney hayranı, Walt Disney’in kendisini bile görme şansına eriştiğini söylüyor. 

Talihli adamın ziyaret ettiği Disneyland, 17 Temmuz 1955’de açıldı. MacPherson o günden bu yana Disney sevgisini göstermeyi sürdürüyor. 

Kaynak : https://www.boredpanda.com/disneyland-first-customer-still-uses-his-lifetime-pass/?cexp_id=21545&cexp_var=7&_f=featured
86
30
13
6
4
Emoji İle Tepki Ver
86
30
13
6
4