Diyanet’ten Bir Bitcoin Açıklaması Daha!

64
11
8
7
6
Diyanet’ten Bir Bitcoin Açıklaması Daha!
1,5 ay önce Bitcoin’le ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, benzer görüşleri savunduğu ikinci açıklamasını da yaptı.

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde ‘Dini sorular’ bölümüne gelen bir soruya fetva veren Diyanet, bazı kimseler tarafından ‘saadet zinciri’ olarak gösterilen Bitcoin ve kripto paraların kullanımına onay vermedi.

Kurul, Bitcoin ve kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir.

Bu noktada önemli olan husus, para olarak bilinen değişim aracının kendi özünde yani üretim şeklinde, sürüm aşamalarında ve muhataplık niteliğinde büyük belirsizlik içerip içermemesi, bir aldatma) aracı olarak kullanılıp kullanılmaması ve belli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine vesile olup-olmamasıdır.
Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir.

Buna göre, özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda 'Saadet zinciri' olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir."

64
11
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
64
11
8
7
6