Gün, Vloggerların Günü: COVID-19 Nedeniyle Durdurulan Doğu Ekspresi Yeniden Seferlere Başladı

69
9
5
4
4
Kars-Ankara arasında uzun bir mesafe kat eden ve COVID-19 nedeniyle uzun bir zamandır ara verilen Doğu Ekspresi seferleri, 13 Temmuz itibarıyla yeninden başladı.

Ankara-Kars arasında sefer düzenleyen ve Türkiye'nin en uzun rotalarından biri olarak nitelendirilen Doğu Ekspresi seferleri, COVID-19 pandemisi nedeniyle durdurulmuştu. Yolcularına eşsiz görüntüler sunan ve internette fenomen haline gelen bu yolculuğu uzun bir süredir yapamıyorduk ancak kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte Doğu Ekspresi'nin seferleri de tekrar düzenlenmeye başladı. 

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Doğu Ekspresi, uzun bir aradan sonra ilk seferini 13 Temmuz'da gerçekleştirdi. Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu, ilk seferden hemen önce Doğu Ekspresi'ni ziyaret etti ve dört gözle beklenen bu yolculuk için İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ile birlikte samimi açıklamalarda bulundu. 

"Her ne kadar normalleşsek de kurallara uymanızı rica ediyoruz"

doğu ekspresi

Bildiğiniz üzere Doğu Ekspresi, son birkaç yıldır Türkiye'de en çok ilgi gören aktivitelerden biri. İlk önce sadece ulaşım amaçlı kullanılan ve Kars-Ankara arasında uzun bir mesafe kat edilen bu yolculuk, özellikle kış aylarında eşsiz görüntülere sahip olduğu için insanların seyahat noktalarından biri haline geldi. Tren içinde konaklama sunan ve belirli duraklarda hem yerli hem de yabancı turistlerin bölgeyi gezmesine olanak sağlayan Doğu Ekspresi'nin seferleri, COVID-19 pandemisi yüzünden duraklatılmıştı.

Kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte Doğu Ekspresi'nde yeniden yolculuk yapmak da mümkün oldu. Çıldır Gölü gibi yolcularını Türkiye'nin en güzel yerlerinden birine götüren Doğu Ekspresi, 13 Temmuz 2021 itibarıyla seferlerinde yeniden başladı. Kars Vali Vekili Doğu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin, seferden önce Doğu Ekspresi'ne gerçekleştirdiği ziyarette bazı açıklamalarda bulundu. Zahid Doğu'nun açıklamalarında şu ifadeler yer aldı; "Herkes dört gözle bu treni bekliyor. Her ne kadar normalleşsek de kurallara uymanızı rica ediyoruz. Maske, mesafe, hijyen kurallarını yerine getirmeliyiz. Aşının gücüyle gelinen süreçte uzun bir zamandır normalleşmemize rağmen vaka sayılarındaki düşüşleri görüyoruz. Uzun zamandır trenimiz bekleniyordu. Sağ salim gidiniz, sevdiklerinize ulaşınız."

Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları ne kadar? 

13 Temmuz itibarıyla yeniden seferlere başlayan Doğu Ekspresi'nin biletleri, internette de satışa çıktı. Kars-Ankara Ankara-Kars istikametindeki seferlere bilet almak için TCDD Taşımacılık’ın resmi sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Doğu Ekspresi'nin yaz ayları için belirlemiş olduğu fiyat, şu anda vergiler dahil 58 TL. Bu fiyata satın alabileceğiniz vagon tipi ise 2+1 pulman.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/gundem/kovid-19-nedeniyle-ara-verilen-dogu-ekspresinin-kars-ankara-seferi-yeniden-basladi/2302660
69
9
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
69
9
5
4
4