Dominos Pizza Drone'lar ile Pizza Teslimatına Başlıyor!

1
0
0
0
0
Drone'lar günlük hayatın içinde daha fazla kullanılmaya başlandı. Dünyaca ünlü pizza zinciri Dominos drone ile teslimat yapacağını duyurdu.

Başlangıçta yayıncılık ya da hobi amaçlı kullanılan drone’lar giderek yaygınlaşıyor. Geçtiğimiz dönemde Amazon’un drone'lar ile ürün teslimi yapacağını duyurmasının ardından ilginç bir açıklama da Dominos’tan geldi. 

Mashable sitesinin haberine göre ünlü pizza zinciri Yeni Zelanda’da drone’lar aracılığıyla pizza teslimatı yapacağı yönünde açıklama yaptı. Buna rağmen kurallar uçan araçlar ile bu türden teslimatların yapılmasına olanak sağlamayabiliyor. Her ülkede farklı uygulamalar söz konusu olsa da Yeni Zelanda’da pizza teslimatının drone’lar aracılığıyla yapılabilmesinin kanunen mümkün olduğu bir ülke değil.

Düzenlemelere göre bu türden bir işlem ilgili makamlarca henüz onaylanmış değil. Benzer bir durum Birleşik Devletler için de söz konusu. Şirketler drone aracılığıyla hizmet sağlama konusunda hevesli görünse de hukuksal engellerin aşılması ve yasaların oluşturulması biraz zaman alacak gibi duruyor. Bakalım Dominos bu konuda verdiği sözü tutabilecek mi?

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0