Donald Trump'ın Talimatıyla ABD Silahlı Kuvvetlerinin 6. Kolu Kuruluyor: Uzay Kuvvetleri

33
20
13
6
0
Uzayda ABD'yi en büyük güç haline getirmek isteyen Donald Trump'ın talimatıyla, ABD silahlı gücüne 6. kol olarak "Uzay Kuvvetleri" ekleniyor.

Bugün içerisinde Beyaz Saray'daki Ulusal Uzay Konseyi toplantısında konuşan Donald Trump, ABD'nin acilen bir uzay kuvvetlerine ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle Pentagon'a, gerekli sürecin başlatılması talimatını verdiğini duyurdu.

ABD'yi dış güçlerden korumak için uzayda çok daha güçlü hale gelmeleri gerektiğini söyleyen Trump, uzayda ABD dominasyonu kurulmasının çok önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.

Trump açıklamalarında "Bugün burada Savunma Bakanlığı'na ve Pentagon'a, Silahlı Kuvvetler'in 6. kolu olacak bir uzay gücü kurmaları konusunda talimat veriyorum. ABD'nin Hava Kuvvetleri de olacak, Uzay Kuvvetleri de olacak; eşit ama ayrı olacaklar. Bu bizler için çok önemli" dedi.

Aslına bakılırsa 2017'de ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi, Hava Kuvvetleri'nin bir alt birimi olarak 'Uzay Kuvvetleri'nin kurulmasına izin verecek bir tasarıyı desteklemişti. Ancak Senato, bu tasarıyı onaylamamış ve Uzay Kuvvetleri kurulmaması kararı almıştı. Yine de yetkililere göre kanunlar, gelecekte bu yeni birimin kurulmasına müsaitmiş gibi duruyor.

Uzay Kuvvetleri tam olarak neler yapacak bilinmiyor; ancak geçtiğimiz senelerde Hava Kuvvetleri'nin uydu operatörlerini uzay savaşlarına hazırlayan çalışmalar düzenlediği biliniyordu. Kurulacak yeni birimin de benzer çalışmalar yapması bekleniyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/trump-space-force-wants-american-dominance-in-space-18534576/
33
20
13
6
0
Emoji İle Tepki Ver
33
20
13
6
0