Donald Trump, iPhone Üretimini ABD'ye Taşıması İçin Apple'a Yalvarıyor

0
0
0
0
0
Donald Trump, iPhone Üretimini ABD'ye Taşıması İçin Apple'a Yalvarıyor
Yeni ABD başkanı Donald Trump, Tim Cook ile yaptığı telefon görüşmesinde Apple'ın üretimini ABD'ye taşıması için ısrarcı davrandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Donald Trump henüz tam anlamıyla görevine başlamamış olmasına rağmen şimdiden başkanlık koltuğuna oturacağı döneme ilişkin planlarını uygulamaya başladı. Trump'ın bu planlarından biri ise teknoloji devi Apple'ı yakından ilgilendiriyor.

ABD'den önemli teknoloji şirketleri çıkmasına rağmen maliyetler ve tedarik edilen parçalar nedeniyle bu ürünlerin üretiminin Uzak Doğu ülkelerinde yapılmasından rahatsız olan Trump, Apple CEO'su Tim Cook ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Trump yaptığı görüşmede Apple'ın iPhone üretimini ABD'ye taşıması konusunda ısrarcı davrandı ve vergi açısından her türlü uygun ortamı sağlayacaklarını söyledi.

Tim Cook henüz sıcak bakmıyor

Söylenene göre Apple CEO'su Tim Cook, Donald Trump'ın bu çağrısına henüz sıcak bakmıyor ancak ilerleyen dönemlerde böyle bir kararın verilebileceğini, bu karar için henüz erken olduğunu ve Apple ile yakından tedarikçilerinin iş koşullarının değişmesinin zor olacağını düşünüyor.

İlerleyen dönemlerde Apple'ın ABD'de üretim yapmaya başlayıp başlamayacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0