Donald Trump Yüzünden Şimdi de Coca-Cola'nın Fiyatı Artacak

161
44
17
7
5
Başlattığı ticaret savaşında sıra sıra bütün ürünlere vergi getiren Donald Trump, şimdi de en büyük bağımlılıklarından biri olan Coca-Cola'nın fiyatının artmasına neden olacak.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, başta Çin olmak üzere neredeyse tüm dünyayla ciddi bir ticaret savaşı başlatmış durumda. Kısa süre önce Çin’den ithal edilen yıllık 500 milyar dolarlık ürüne vergi getirmeyi planladığını söyleyen Trump, yakında Coca-Cola fiyatlarının artmasına da neden olabilir.

Trump, Meksika, Çin ve Avrupa’dan Birleşik Devletler’e ithal edilen çelik ve alüminyum için ek vergi getirdi. Trump’ın bu hamlesi, Birleşik Devletler’e hammadde satan diğer ekonomilerin de Amerikan ürünlerine vergi getirmesinin önünü açmış oldu. Bu vergi çıkmazı Coca-Cola’nın ambalaj maliyetini arttırırken, ihtal edildiği ülkelerde de zam almasına neden oluyor.

Coca-Cola CEO'su James Quincey, Trump’ın başlatmış olduğu ticaret savaşını eleştirerek, ‘’Daha az ticaret ve daha fazla vergi nihayetinde daha az ekonomik büyüme sağlayacaktır ve bu durum bizi de etkileyecektir.’’ dedi. Quincey’e göre artan ambalaj maliyetleri ve diğer vergiler ilk etapta olmasa da ilerleyen dönemde ürün fiyatlarının artmasına neden olacak. Bu durum Trump’ın kendisini de fazlasıyla etkileyecek çünkü ABD Başkanı’nın günde bir düzine diyet kola içtiği söyleniyor.

Coco-Cola fiyatlarının artması hem şirket hem de Coca-Cola sever tüketiciler için olumsuz bir durum oluştursa da şirketin mali açıdan iyi durumda olduğunu söylemek mümkün. İkinci çeyrek raporlarına göre Coca-Cola hisseleri %2.3 değer kazanırken, şirketin net geliri de geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse 1 milyar dolar artarak 2.32 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Kaynak : http://www.ladbible.com/news/news-coca-cola-prices-may-rise-as-a-result-of-trumps-tariffs-on-metals-20180726
161
44
17
7
5
Emoji İle Tepki Ver
161
44
17
7
5