İsveç merkezli bir diğer şirket olan Precise Biometrics ise yeni Nexus telefonlarında bulunan Fingerprint Cards sensörleriyle birlikte çalışan parmak izi tanıma ve eşleştirme algoritmalarını geliştiren şirket olarak tanınıyor. İsimleri pek duyulmasa da, Fingerprint Cards ve Precise Biometrics akıllı telefonlarına parmak izi tarayıcısı yerleştirmeyi planlayan üreticilerin çaldıkları ilk kapılar arasında yer alıyor. OnePlus 2, LG V10, Huawei Mate S, Oppo R7 Plus ve Nextbit Robin, parmak izi teknolojisinde İsveçli iki şirketten yardım alan telefonların bazıları.
Pek çok iPhone sahibi, Touch ID’nin parmak izi tanıma sistemleri arasında apayrı bir yerde konumlandığına inanıyor. Gerçekten de, Touch ID son derece kullanışlı ve etkileyici bir sistem. Ancak Apple‘ın söz konusu teknolojiye biyometrik şirketi Authentec’i 356 milyon dolar karşılığında satın alarak sahip olduğunu ve çeşitli geliştirmelerin ardından ortaya Touch ID’yi çıkardığını unutmamak gerekiyor. Apple’ın Authentec’i satın alması, Motorola tarafından üretilen Nexus 6’nın parmak izi tarayıcısı barındırmamasına sebep olmuştu. Motorola’nın eski CEO’su Dennis Woodside bile parmak izi tarayıcısının önemli bir eksiklik olduğunu belirtmişti.
Yeni Nexus telefonları, Fingerprint Cards ve Precise Biometrics teknolojilerinin varlığı sayesinde parmak izi tarayıcısı konusundaki eksiklikten kurtulmuş biçimde boy gösteriyor. Samsung’un ise doğrulamadığı “hayalet” anlaşmanın gerçek olmasını dilediğini söylemek yanlış bir çıkarım olmayacaktır. Söz konusu satın alma gerçekleşseydi, Samsung bir parmak izi sensörü alıcısı olmak yerine işin satış kısmında yer alacaktı.