Daha önce size buradan bahsettiğimiz ve şimdi detaylarına ulaştığımız The Bridge tamı tamına 1152 metre boyunda olacak ve adını bu uzunluğundan dem vurmak için yeryüzü ile gökyüzü arasında bir köprü olacağı izlenimi nedeniyle seçildi. Ayrıca bu bina şu anda yapım aşamaında olan Suudi Arabistan'daki Kingdom Tower, Şangay'daki Dünya Finans Merkezi ve Dubai'nin ünlü Burj Khalifa kulelerinden de çok daha büyük olarak rekoru da eline alacak.
İçinde home-office, otel ve rezidans bölümleri olacak olan binada doğal bahçeler, parklar ve alışveriş merkezleri olacak. 1.550.908 metre kare alan kaplayacak binanın aynı zamanda kendi raylı sistemi bile olacak. Bu sebeple "Dünyanın En Yüksek Şehri" gibi ilginç bir ünvanı alabilecek olan The Bridge'in 1152m yüksekliğinin 964. metresine kadar yaşam alanı bulunacak ve bu 964 metre yükseklikte tam 241. katı en yükseği olacak. Bunun üzerine 188m uzunluğunda bir anten yerleştirilecek olan kule aslında 4 ayrı kulenin birleşiminden bir gökdelen olacak.
Yukarıda görebileceğiniz gibi 964m, 724m, 484m ve 244m yüksekliklerine sahip bu dört kulenin aynı zamanda 3 ayrı bağlantı noktaları bulunacak. Ortada 3 ayrı dairesel bağlantılara da sahip olacak olan The Bridge'de ayrıca bu bölümlerde helikopter pisti gibi bölümler de yer alacak. Bu açıdan bakıldığında en yakın rakibi olan ve yapımına devam edilen 1km uzunluğundaki Suudi Arabistan'ın Kraliyet Kulesi'nin yaşanabilir alanı olan 720m'sini geçen 2 ayrı kule yapılmış olacak.
2025 yılında tamamlanması planlanan The Bridge, yeteri kadar desteği alıp mühendislik ve inşaat aşamasına geçtiği taktirde dünyanın en uzun gökdelenini de Irak'a kazandıracak ve dünyanın en prestijli merkezlerinden biri de bu sayede Basra olacak.