Öykü'lere Umut Olmak İçin: Donör Olun, Öykü Arin'e ve Tüm Lösemi Hastalarına Destek Verin

30
12
2
1
0
Antalya’da yaşayan ve lösemi hastası olan 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’nın annesi, sosyal medya hesabı üzerinden “Donör olun, umut olun ve vazgeçmeyin” şeklinde bir paylaşım yaptı.

2 ay önce haberini yaptığımız Öykü kardeşimizin annesinin siz değerli okuyucularımızdan bir isteği bulunuyor. ‘Öykü Arin’e Umut Ol’ isimli kampanya kapsamında kızı Öykü Arin ve diğer lösemi hastaları için insanların bağış yapmalarını istiyor.

4 yaşındaki kardeşimiz Öykü Arin, juvenil miyelomonositik lösemi teşhisi konulan bir çocuk. 2 ay önce başlatılan kampanyadan istenilen sonuç gelmeyince Öykü’ye Antalya’daki özel bir hastanede tedavi gören bir çocuktan alınan yarı uyumlu ilik nakledildi. Şu an için Öykü hastanede müşahede altında tutuluyor ancak doktorlar, Öykü’ye yapılan naklin tutup tutmadığına dair net bir bilgi veremiyor.

Önümüzdeki hafta Cuma günü kesin bir bilgi alacağını belirten Öykü’nün annesi, sosyal medya üzerinden tüm Öykü’ler için bir çağrıda bulundu:

“Yaklaşık 3 ay içinde 150 bine yakın donöre ulaşmıştık. Henüz onların çalışılması mümkün olmamıştı. Dolayısıyla bütün Öykü’ler için donör olun çağrısı yapıyorum. Donör olun, umut olun ve vazgeçmeyin. Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum, bir an önce 150 bine yakın numunenin çalışılmasını talep ediyorum. Bu ülkede çocuklarına sahip çıkmak için mücadele eden çok sayıda anne var. Ben de onlardan biriyim. Çok zormuş ama çok özelmiş.”

Öykü’nün annesinin yaptığı gibi bizim de sizlerden küçük bir ricamız bulunuyor. Siz de küçücük bir çocuğun umudu olmak, diğer çocuklar gibi gülmesini ve eğlenmesini sağlamak için donör olun. Hastaneye giderek 5 dakikalık bir işlem sonucunda bağışlayabileceğiniz bir numune aracılığıyla bir çocuğu hayata bağlayabilecek kişi siz olabilirsiniz.

Unutmayın; başkalarının çaresizliğine çare olmak için 5 dakikanızı ayırmanız yeterli olabilir. Vereceğiniz bir tüp kan küçük bir tebessüme hayat verebilir.

Nasıl bağış yapacağınızı öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/oyku-arinin-annesinden-umut-olun-paylasimi-4781350/
30
12
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
12
2
1
0