Doom 1'in 5. Bölümü Niteliğindeki ‘Sigil’, Ücretsiz Olarak Yayımlandı

13
2
1
0
0
Doom serisinin yaratıcısı John Romero’nun geliştirdiği orijinal Doom’un resmi olmayan 5. bölümü 'Sigil' artık çevrimiçi olarak ücretsiz indirilebilir.

PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC için piyasaya sürülen Doom Eternal, oyunu modern çağa getirmek için büyük çaba sarf ediyor. Ancak, 1993 yılında yayımlanan orijinal Doom, hâlâ oyunun hayranları arasında popülerliğini devam ettiriyor. Bu popülerliğin farkında olan John Romero, 1993 yılında çıkan ilk oyuna ek modlar geliştirmeye devam ediyor. John Romero, Doom 1 için 'Sigil' modunu internet sitesinden yayımladı.

Romero Games’in internet sitesinden indirebilen Sigil, tek oyuncu modu, co-op modu ve ölüm maçları gibi dokuz ayrı mod barındırıyor. Romero, Sigil’de, Baphomet’in oyuncuları “cehennemin bile daha koyu kıyılarına” gönderdikten sonra, oyuncuların şeytan minyatürleriyle savaşacağını söyledi. Doom’un yeni modu Sigil, Doom Builder 2 ile yapıldı. Doom Builder, oyuncuların kendi modlarını yaratmalarını sağlayan bir bilgisayar uygulaması.

Sigil modu başlangıçta Doom’un 25. Yıldönümü kutlamalarında ücretsiz olacaktı. Romero, 2017 ve 2018 yıllarında modun üzerinde bir miktar daha çalışarak hikâyenin orijinal oyunun devamı gibi hissettirmesini sağlayan seviyeler oluşturdu. Bununla beraber, Sigil ile beraber gelecek olan fiziksel parçaların üretimindeki gecikmeler, modun dağıtılmasını geciktirdi.

Sigil modu tamamen ücretsiz olarak dağıtıldı, ancak modu gitarist Buckethead’in yaptığı bir albüm ile almak isteyen oyuncular yaklaşık 7,5 dolar karşılığında bu özel versiyonu alabilirler. Bu versiyonda, şeytan ayrıntılı özel kutu ve özel bir USB gibi özel içerikler bulunuyor fakat fiziksel kopya çoktan tükendi.

Sigil’den sonra hâlâ orijinal Doom’dan yeterince keyif alamayan oyuncular, Roomba’nın ürettiği özel Doom modu olan Doomba’ya bakabilirler.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/unofficial-5th-episode-of-original-doom-now-available-for-free/
13
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
0
0