ABD’yi Etkisi Altına Alan Dorian Kasırgası'nı Astronotların Gözünden Görebileceğiniz İlginç Video

29
19
4
3
0
ABD’yi Etkisi Altına Alan Dorian Kasırgası'nı Astronotların Gözünden Görebileceğiniz İlginç Video
Amerika Birleşik Devletleri, Dorian Kasırgası ile mücadele ediyor. Oldukça yıkıcı bir kasırga olan Dorian, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotların gözünden kaydedildi.

ABD’yi etkisi altına alan Dorian Kasırgası, Atlantik Okyanusu'ndaki adalarda ve ABD’nin doğu sahillerinde ciddi hasarlara yol açtı ve sele neden oldu. Bu yıkıcı kasırganın boyutları, astronotların gözünden de kaydedildi.

Avrupa Uzay Ajansı'ndan Luca Parmitano tarafından çekilen görüntülerden oluşturulan ilginç video, 3 Eylül 2019’da faaliyette olan Dorian Kasırgası'nı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun perspektifinden gösteriyor. Video çekildiği sırada Dorian Kasırgası, Saffir-Simpson rüzgâr ölçeğinde 3. kategoriye yükselmişti.

Dorian Kasırgası'nın uzaydan görünümü:

ESA yetkililerinin yaptığı açıklamada, “Korkunç kasırga Dorian, yıkıcı bir etki bıraktı. Kasırga yüzünden en az 25 kişi hayatını kaybetti. Evler ve altyapı tahrip oldu. Dorian, Atlantik kasırgaları arasında güç olarak rekor kırdı” dedi. ESA yetkilileri, Parmitano’nun hazırladığı videonun 3 dakika boyunca sabit şekilde çekilen 350 yüksek çözünürlüklü fotoğraftan oluştuğunu söyledi.

Kamera, kasırgayı kaydetmek için sabitleştirildi ve art arda görüntü alındı. ESA yetkilileri, video açıklamasında, "Dünya'nın 400 km uzağında bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar, gezegenimizin eşsiz bir manzarasına sahip ancak özel izleme uyduları sadece meteorologlar için veri sağlıyor" dedi.

7 Eylül’de yapılan ölçümlerde Dorian, saatte yaklaşık 140 km hızına sahipti ve bu değer, onu kategori 1’e yerleştirdi. Ulusal Kasırga Merkezi'ne göre Dorian, Massachusetts'in yaklaşık 230 kilometre güneydoğusunda yer alıyor ve ilerleyen günlerde tropikal bir fırtınaya dönüşeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.space.com/hurricane-dorian-haunting-astronaut-time-lapse-video.html
29
19
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
29
19
4
3
0