Dr. Sleep Filmi, Açılış Haftasında Gişede Çakıldı

15
7
4
2
1
Stephen King’in eserlerinden uyarlama efsanevi yapım the Shining’in devamı olan Dr. Sleep, açılış haftasında beklenenin çok altında kaldı. 2. Dünya Savaşı filmi Midway gişede daha başarılı oldu.

Stephen King hem edebiyat hem de sinema açısından çok önemli bir kaynak, hatta büyük ihtimalle Amerikan edebiyatından çıkan ilk “rock yıldızı”. King’in eserleri arasında en unutulmaz olanlarından biri ise the Shining. 

Devam kitabından çekilen devam filmi

dr sleep

Yine King tarafından kaleme alınan ve the Shining’in devamı niteliğindeki Dr. Sleep, uzun süredir haberlerde kendine yer buluyordu. IT gibi filmlerin başarısından sonra bu filmin de gişede büyük başarı yakalayacağına inanılıyordu. Sonuç ise oldukça beklenmedik oldu. 

ABD için yayınlanan ilk hafta rakamlarına göre Dr. Sleep gişede uyuyakaldı. Yalnızca 12 milyon dolar gişe yapan film, açılış haftasında üçüncü sırada kalırken zirvede 19 milyon dolar ile Midway adlı yapım yer aldı. 

Stephen King, 1977 yılında the Shining’i kaleme almıştı. 1980 yılında da Stanley Kubrick, bugün bir efsane haline gelen ve Jack Nicholson’ın da yer aldığı sinema uyarlamasını çekmişti. King, 2013 yılında serinin devamı olan Dr. Sleep’i kaleme aldı. Yeni film de kitabı ve filmi bağlayarak bir devam yapmayı amaçlıyordu. 

Beklentileri karşılayamayan devam filmleri haftası

terminator: dark fate

Bu hafta vizyona gelen devam filmlerinden Dr. Sleep başarısız olmuş olsa da en azından bu alanda yalnız değil. Sarah Connor’ın geri dönüşü ve yapılan retconlar, seyircilerde beklenen heyecanı yaratmamış olacak ki Terminator: Dark Fate de haftayı oldukça kötü bir gişeyle ve ikinci sırada kapattı. 

James Cameron’ın yapım ekibine geri dönmesiyle beraber, doğrudan Terminatör 1 ve 2’ye devam filmi olarak çekilen Dark Fate, geri kalan diğer tüm Terminatör bağlantılı yapımları alternatif bir zaman çizgisinde geçen hikayeler haline getirmişti. 

Bu hafta siz hangi filme gideceksiniz? Sizce Dr. Sleep mi yoksa Terminator: Dark Fate mi daha büyük başarısızlık yaşıyor?

Kaynak : https://comicbook.com/horror/2019/11/09/doctor-sleep-midway-box-office-opening-weekend/
15
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
7
4
2
1