Drone Kontrol Etmek İçin En İyi Yöntem Bulundu: Vücudunuzu Kullanmak

5
3
3
1
1
Drone Kontrol Etmek İçin En İyi Yöntem Bulundu: Vücudunuzu Kullanmak
Sizler de daha önce bir drone uçurmayı deneyip başarısız olduysanız, şu ana dek bulunmuş en iyi yordam yardımınıza koşacak: Bedeninizi kullanmak.

Bildiğiniz üzere son dönemde VR destekli cihazların da popüler olmasıyla oyunların vücut ile kontrol edilmesi, sıradan hale geldi. PS Eye'dan sonra Kinect'e kadar uzanan teknoloji sonrası, artık vücudunuzla drone'ları dahi kontrol edebileceksiniz.

Videodan da görebileceğiniz üzere başta komik gelse de vücutla drone kontrol etmek, oldukça efektif görünüyor. EPFL bünyesinde araştırmalarını sürdüren Jenifer Miehlbrad, konuyla ilgili şunları söylyüor:

"Vücudunuzu ve göğsünüzü kullanmak, gerçekten uçtuğunuz hissini veriyor. Diğer yandan joystickler basit bir tasarıma sahipler, uzaktaki nesneleri hassas bir şekilde kontrol etmek bu şekilde zor olabiliyor. Biz de bunu düşünerek bu formülü geliştirdik."

Elbette, şu an için vücutla drone kontrol etmek pek de erişilebilir bir teknolıji değil. Buna karşın bu kadar kullanılabilir ve pratik olması, gelecekte drone teknolojisinin seyrinin değişeceğine işaret ediyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/17/using-your-body-control-drone-better-joystick/
5
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
5
3
3
1
1