DSÖ'ye Göre Koronavirüsle Mücadelede Örnek Alınması Gereken Ülke Açıklandı

65
20
7
7
6
Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni tip koronavirüse karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Vietnam'ın salgınla mücadele konusunda örnek alınması gereken bir ülke olduğunu belirtti. 96 milyon nüfuslu ülkede, uzun bir aranın ardından virüs kaynaklı ilk ölüm geçtiğimiz cuma günü kaydedilmişti.

2019 yılının sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını, dünya genelinde hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre günlük vaka sayılarında her geçen gün yeni bir rekor kırılırken, dünya genelindeki vaka sayıları da 18,3 milyona dayanmış durumda.

Avrupa ve diğer birçok bölgede insanların tedbirleri erken terk etmesi, "İkinci bir dalga mı geliyor?" sorusunu akıllara getiriyor. Öte yandan salgınla mücadele konusunda takdir edilecek ülkeler de yok değil. Bu ülkelerden biriyse, uzun bir aradan sonra koronavirüs kaynaklı ilk ölümün geçtiğimiz cuma günü meydana geldiği Vietnam.

Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüsle mücadelede Vietnam'ı örnek almalıyız

Vietnam koronavirüs

Bugün düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni tip koronavirüse karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Vietnam'ın salgınla mücadele konusunda örnek alınması gereken bir ülke olduğunu belirtti.

Vietnam'ın hızlı ve geniş kapsamlı hareket ettiğini vurgulayan Van Kerkhove, “Onlar, salgını kontrol altına almaya yardımcı olabilecek sisteme sahipler. Bu, tüm ülkelerde görmemiz gereken bir sistem. Vietnam, enfeksiyon hastalıklarla mücadelede devasa bir deneyime sahip” ifadelerini kullandı.

Van Kerkhove'nin yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Programı Direktörü Dr. Michael Ryan da Vietnam'ın virüsle mücadele sürecinden övgü dolu sözlerle bahsetti. Çok hafif yük ve düşük ölüm oranına sahip olan Vietnam'ın yeni tip koronavirüse hiçbir şans tanımadığını aktaran Dr. Ryan, ülkenin büyük vakaların yaşanmasını önlemek için mümkün olan her şeyi yaptığının da altını çizdi.

96 milyon nüfuslu Vietnam'da, uzun bir aranın ardından ilk kez 31 Temmuz Cuma günü koronavirüs kaynaklı ilk ölüm kaydedildi. Yeni vakaların tespit edilmesinin ardından turizm kenti olan Da Nang'ı 14 gün boyunca turistlerin girişine kapatan Vietnam, salgının ülke geneline yayılmasını engellemek amacıyla kentte yaşayan 1,1 milyon kişiye koronavirüs testi yapılacağını duyurdu.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/dunya/202008031042583392-dso-kovid-19-ile-mucadelede-ornek-alinmasi-gereken-ulkeyi-acikladi/
65
20
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
65
20
7
7
6