DuckDuckGo'dan Google'a Ağır Suçlama: Bizi Yok Etmek İstiyorlar

54
35
7
6
3
Avrupa Komisyonu'nun verdiği 5 milyar dolarlık ceza ile sarsılan Google, hazır grogi durumdayken kendisine yumruk atmak isteyen çok oluyor. Şimdiki kızgın rakipse DuckDuckGo oldu.

Son 1 haftadır teknoloji ve internet dünyası Google'a verilen cezayla çalkalanıyor. Rekabet ilkelerini çiğnediği ve Android dağıtımlarında haksız kazanç elde ettiği üzerine tam 5 milyar dolarlık ceza kesilen Google, verdiği cevapla herkese rest çekmişti.

"Gerekirse Android'i paralı yaparız!" minvalindeki açıklama sonrası sular durulmuyor. Şimdi de Google'ın küçük çaplı diyebileceğimiz rakiplerinden DuckDuckGo, Twitter üzerinden Google'ı önlerini kesmekle suçladı.

"Anti-Rekabetçi politikaları Android ile sınırlı değil. Ne zaman Google Chrome eklentimizi güncellesek, insanlar arama motorlarını değiştirmeleri ve eklentiyi devre dışı bırakmaları yönünde uyarı alıyorlar."

"Google, aynı zamanda duck.com alan adının sahibi. Bu sayede DuckDuckGo kullanıcılarının sürekli kafası karıştırılıyor."

Siz ne düşünürsünüz bilemiyoruz ama Duck.Com alan adanın Google tarafından alınması ve kendi sitesine yönlendirilmesi hiç de tesadüf gibi durmuyor. 'Tekelleşme' suçlamalarıyla karşılaşmaya devam eden Google'ın bu süreci nasıl atlatacağı merak konusu.

Kaynak : https://techviral.net/google-owns-duck-com-give-rival-duckduckgo/
54
35
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
54
35
7
6
3