Dune Efsanesinin Yeni Filmi Gelmeden Dizisi Geliyor

5
3
3
0
0
Dune, klasik edebiyat serisini beyaz perdeye aktarmaya hazırlanırken bir de dizi yayına hazırlanıyor. Dune: The Sisterhood adlı yapım, Bene Gesserit’e odaklanacak.

Frank Herbert’in bilim kurgu başyapıtları arasında yer alan Dune, Denis Villeneuve tarafından sinemaya aktarılacak. Filmin kadrosu hali hazırda göz dolduruyor. Stellan Skarsgård, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista, Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, ve Charlotte Rampling filmde rol alacak.

WarnerMedia, Legendary Television’dan gelen Dune: The Sisterhood adlı serisine ilgi gösteriyor Dizi, Warner Bros’un henüz ismi belli olmayan yayın servisinden yayınlanacak.

Bene Gesserit, yeni dizinin merkezinde olacak. Bene Gesserit kimdir diye soracak olursanız, bu bir kişi değil bir topluluk olarak karşımıza çıkıyor. Tamamen kadınlardan oluşan bu topluluk, kendilerini mesih figürlerini doğurmaya adamış bir grup. Kwisatz Haderach adlı bu mesihin doğumu için oldukça dikkatli üreyen öjenik bir topluluk bu. Yani bir takım kadın naziler, toplumlarında kalıtsal karakterleri üstün hale getirmeyi ve sosyal kontrolü elde etmeyi amaçlıyorlar. Haliyle çok sevilmeyen bu ablalar birliğine genelde Dune dünyasında Cadılar adı veriliyor.

Villeneuve, Bene Gesserit’in her zaman kendisini çok etkilediğini söylerken, kadınların bu güçlü düzenine odaklanmayı hem ilham verici hem de televizyon için yeterince dinamik buluyor.

Dizinin pilot bölümünü de David Villeneuve yönetecek. Yazarlığını da Jon Spaihts yapacak. Dune filmi ise 20 Kasım 2020’de vizyona girecek.

Kaynak : https://www.polygon.com/tv/2019/6/10/18660412/dune-villenueve-dune-movie-streaming-show-sisterhood
5
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
3
0
0