Dünya Üzerinde 5G Desteği Bulunan Noktaları Gösteren Harita

22
8
6
5
1
5G’nin hayatımızda çok büyük değişiklikler yaratacağına dair öngörüler bulunuyor. Büyük teknoloji firmaları bunlara yatırım yapıyor. Peki, ülkeler ne durumda? Teknoloji dünyasının hızla kat ettiği 5G’ye hangi ülkelerde yatırımlar bulunuyor?

Teknoloji dünyasının son zamanlardaki en popüler kelimelerinden bir tanesi 5G. Akıllı telefon üreticileri, cihazlarının ve markalarının geleceğe hazır olması için akıllı telefonlarına 5G desteği eklemeye başladı.

Tabii sadece akıllı telefon üreticileri ya da teknoloji şirketleri bu teknolojiye hazırlanmıyor. Ülkeler de bu teknolojiden geri kalmamak için olabildiğince geniş 5G altyapıları kurmaya çalışıyor. Peki, hangi ülkeler, 5G bağlantılarına ne kadar yatırım yapıyor?

5G altyapıları

5g haritası

Popüler internet hız testi platformu Ookla, web sitesinde hangi ülkelerin 5G ağını kullandığını gösteren bir harita ekledi. Ookla, sitesine eklediği haritayla ilgili olarak “İnteraktif Ookla 5G Haritası, dünya şehirlerindeki 5G ağlarını takip ediyor. Harita, Ookla verileri ve onaylanmış halka açık kaynaklarla haftalık olarak güncelleniyor” ifadelerini kullandı.

Şu an için Ookla’nın 5G haritasında, dünyadaki 95 5G operatörünün 1.444 adet 5G konuşlandırmaları listeleniyor. Bu listedeki konuşlandırmalar “Ticari Olarak Uygun”, “Sınırlı Kullanım” ve “Ön sürüm” şeklinde etiketlenmiş halde.

5g

Sitede yer alan haritada ticari kullanıma uygun, sınırlı kullanım ve ön sürüm gibi etiketleri seçip ya da kaldırarak dünyadaki 5G ağları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Gün itibariyle site haritasına göre, 1444 5G ağından 1.250 tanesi ticari olarak uygun durumda. Sınırlı kullanımda olan 29, ön sürümde olan ise 165 konum bulunuyor.

Haritaya bakıldığında ön plana çıkan ülke, 575 adet ticari kullanıma uygun 5G ağı ile İsviçre oluyor. İsviçre’den sonra ise 174 adet ticari kullanıma uygun 5G konuşlandırmasıyla Güney Kore yer alıyor. Ülkemizde ise 5G konuşlandırmalarına dair herhangi bir şey bulunmuyor.

Ookla’nın haritasını detaylı olarak incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. Peki, sizce 5G, ülkemizde ne zaman kullanılmaya başlanır? Fikirlerinizi ve tahminlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/check-all-5g-supported-regions-across-world/
22
8
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
22
8
6
5
1