Dünya Basını İstanbul'daki Terör Saldırısından Nasıl Bahsetti?

0
0
0
0
0
Geçtiğimiz akşam İstanbul'da gerçekleşen hain terör saldırısı dünya basınında da geniş yer buldu.

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde İstanbul'da bulunan Vodafone Arena stadına oldukça yakın bir noktada gerçekleşen hain terör saldırısı sonucunda çoğunluğu polis olmak üzere 38'e yakın vatandaşımız şehit oldu ve 100'den fazla vatandaşımız yaralandı. Yaşanan bu üzücü olay, dünya basınında da geniş yer buldu. Peki dünya basını İstanbul'da gerçekleşen hain terör saldırısı hakkında ne dedi?

Reuters

Dünya'nın en büyük haber ajanslarından biri olan Reuters, İstanbul'da gerçekleşen patlama hakkında son dakika haberlerini hem internet sitesi üzerinden paylaştı hem de olay hakkında detayları basına iletti.

The Guardian

Euronews sitesi, haberi "İstanbul'daki futbol stadyumunun yanındaki patlamalarda düzinelerce insan öldü" başlığıyla paylaştı.

BBC

Hem televizyon kanalında hem de dijital mecralarda olay hakkında detayları aktaran BBC, İstanbul'un merkezi noktasındaki stadyumda iki patlama meydana geldiği şeklinde olayı aktardı ve haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklamalarına yer verdi.

The Washington Post

The Washington Post haberinde İstanbul'daki futbol stadyumunun yakınında maç çıkışından kısa bir süre sonra art arda iki patlama gerçekleştiğini ve bu patlamalar sonucunda onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi ve saldırının polisleri hedef aldığını da ekledi.

Independent

Independent hain terör saldırısıyla ilgili yayınladığı haberde 29 vatandaşın hayatını kaybettğini ve 100'den fazla yaralının olduğunu söyledi ve olaya tanık olan kişilerin "Cehennem gibiydi" ifadesini kullandığını açıkladı.

CNN

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki CNN olayda 29 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla vatandaşın yaralandığını belirtirken patlama anının yansıdığı BJK TV yayınına da yer verdi ve haberine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Soylu'nun da açıklamalarını haberine ekledi.

İspanyol Marca Gazetesi

İspanyol spor gazetesi Marca, gazetesinin üst manşet kısmında İstanbul'da gerçekleşen patlamaya yer verirken logosuna ay ve yıldız sembollerini ekledi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0