"Dünya Dışı Bir Medeniyet, Güneş Sistemine Casus Bir Sonda Bırakmış Olabilir"

38
14
3
2
1
Dünya dışı yaşam araştırmaları yapan bir fizikçi, dünya dışı eski bir uygarlığın milyonlarca yıl önce Dünya’yı gözlemiş olma ihtimali olduğunu söylüyor. SETI araştırmacısı James Benford, Dünya dışı canlıların, galaksimizi gözlemlemek için Güneş’in yörüngesinde herhangi bir yere sonda bırakmış olabileceğini söyledi.

SETI, özel olarak dünya dışı yaşamın kaynağının araştırılmasını anlatan bir yaklaşım. SETI araştırmacısı olan James Benford, dünya dışı canlıların Güneş sistemimiz içinde bir yere gözlem yapmak için teknolojik bir cihaz bırakmış olabileceğini söylüyor. 

uzaylı sondası

James Benford, dünya dışı canlıların Güneş sisteminde herhangi bir yeri ziyaret etmiş olabileceğini ve arkalarında bıraktıkları araçları bulabileceğimizi belirtiyor. Benford, önermesini yaparken tabi belirli bir koordinattan bahsetmiyor. James Benford, Live Science yaptığı açıklamada “Bahsettiğim aslında dünya dışı bir arkeoloji çalışması” dedi.

James Benford, The Astronomical dergisine yazdığı makalede, Dünya’nın birkaç milyar yaşında olduğunu, dünya dışı gelişmiş medeniyetlerinde bu kadar zaman içinde Güneş sistemimizi incelemek için ziyarette bulunmuş olmalarının teknik olarak mümkün olduğunu belirtti. 

uzaylı sondası 2

Benford’un ortaya koyduğu yaklaşım, bir sürü varsayıma dayanıyor. Benford’a göre dünya dışı medeniyetler gelişmiş bir teknolojiye sahiplerdi ve Dünya’ya ilgi duyuyorlardı. Benford’un araştırmasına katılmadığını söyleyen Arizona Devlet Üniversitesi’nden fizikçi ve astrobiyolog Paul Davies, “Uzaylı sondasının Güneş sisteminde bir koordinatta bulunması kesinlikle çok düşük bir ihtimaldir” dedi. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/seti-aliens-spy-orbiting-sun
38
14
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
14
3
2
1