Dünya Dışı Varlıklar Tarafından Gönderildiği Düşünülen Wow Sinyali Gizemini Koruyor

0
0
0
0
0
İnsanlık tarihinin en büyük gizemlerinden biri hala çözülebilmiş değil.

Tarih 15 Ağustos 1977. Milyarlarca dolar harcanan ve bir yığın hazırlığın ardından hayata geçirilen SETI Projesi tarihi bir anı kaydetti. SETI Projesi kapsamında Ohio Üniversitesi'ne ait olan 'Big Ear' adlı dev radyoteleskobu, 72 saniye süren gizemli bir sinyali kaydetti.

"6EQUJ5" kodu ile sinyali kaydeden Dr. Jerry R. Ehman o kadar şaşırmıştı ki bu sinyale ''Wow! Sinyali'' adını vermişti. Kaydedilmiş en güçlü sinyal olma özelliğini taşıyan Wow! Sinyali, Dünya'ya yaklaşık 200 ışık yılı uzaklıkta Chi-1 Sagittarii yıldızdan gelmişti.

72 saniye süren sinyalin ardından Ehman aynı sinyali tekrar yakalamak için epey uğraşsa da bir türlü başarılı olamadı. Zaten sinyali daha da gizemli yapan buydu. 72 saniyelik sinyal gönderebilen bir kaynaktan bunun dışında başka bir sinyal alınamaması, Wow'u daha da gizemli bir konuma getiriyordu.

Dünya dışı varlıkların varolduklarına inanlar için en kuvvetli delil niteliğinde olan Wow Sinyali'ne, o tarihten günümüze bir daha asla rastlanamamıştır. Sinyalin kaynağı ve Dünya'ya gelişi konusunda çeşitli teoriler ortaya atılmış olsa da, bilimin sundukları şeyler çerçevesinde bu teoriler bir bir çürütülmüştür.

Geriye ise sadece bir soru kalmıştır; Wow Sinyali'nin kaynağı neydi? 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0