Dünyanın İlk Su Üzerindeki Polis Karakolu Dubai'de Açılacak

18
6
3
3
2
Dünyanın en modern ve en imrenilesi polis teşkilatından birine sahip olan Dubai polisi, diğer ülkelerin polis kuvvetlerini kıskandıracak bir ilke daha sahip oluyor.

Hemen hemen her modern ülkenin polis güçleri Ford Focus'a ya da muadili bir arabaya binerken, Dubai polis güçlerinin Maserati'lerle dolaştığına şahit oluyorduk. Şimdi bunun bile üzerine çıkarak suda yüzen bir polis merkezi inşa ederek bir ilke daha imza atmak istiyorlar. 

The World Islands takımadalarında yer alacak olan bu karakol, deniz yüzeyine konumlandırılacak. Başka bir deyişle suda yüzebilecek. Dubai'nin en fütüristik karakollarından ilham alınarak yapılan tasarım, "floating seahorse villa" tasarımından ilham alınarak yapılmış bir karakol olacak. 

Karakol ne için kullanılacak?

Yüzen karakol, City Walk'ta yer alan akıllı polis karakolundan sonra modellenmiş ve ona benzer özelliklere sahip olacak. Yani insanlar içerisinde para cezalarını ödeyebilir ya da suçları bir memur yardımına ihtiyaç duymadan rapor edebilirler. 

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Saif bin Zayed ve Emniyet Müdürü Abdullah El Marri, 10 Ekim Çarşamba günü Gitex teknoloji sergisinde yapının bir modelini gösterdiler. "Karakol, çiçek açan The World Islands sakinlerinin kendilerini güvende hissetmelerine ve suçları ve trafik sorunlarını bildirmelerine yardımcı olacak" sözleriyle de karkolun işlevini dile getirdiler.

Karakolu The World Islands'ın gelişmiş adalarından birinin yakınlarını yerleştirmeyi planlıyorlar. The World Islands'da yer alan ve Palm Project olarak adlandırılan yerleştirme biçimi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yer alan biçimle oldukça benzer özelliklere sahip. Yukarıdan bakıldığı zaman yeryüzüne benzeyecek şekilde adalardan oluşuyor. Her bir ada da adını bir ülkeden alıyor. En gelişmiş ada ise Lübnan adası olarak biliniyor.

Artan ada nüfusu ile birlikte bu ve buna benzer daha fazla polis gücüne ihtiyaç duyulacağı düşünülüyor. Bu sebeple yüzen polis karakolu, yerinde bir tercih olmuş. 

Kaynak : https://www.esquireme.com/content/39862-worlds-first-floating-police-station-will-open-in-dubai
18
6
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
18
6
3
3
2