DSÖ, Koronavirüse Karşı Diş Hekimi Randevularının Ertelenmesini Tavsiye Etti

16
3
2
1
1
Yeni bir açıklama yayınlayan Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün yayılması açısından kritik öneme sahip olduğu için acil olmayan diş hekimi randevularının ertelenmesini tavsiye etti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), koronavirüs Çin’de ortaya çıktığı günden bu yana açıklamaları en fazla takip edilen kurumların başında geliyor. WHO, bir yandan koronavirüs için bir tedavi ya da aşı geliştirebilmek adına çalışmalar yürütürken bir yandan da insanları koronavirüse karşı bilinçlendirmeye çalışıyor.

Son olarak yakın zamanda diş hekimi randevusu olan kişiler için bir açıklama yayınlayan Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün yayılma hızının azaltılabilmesi adına ‘acil olmayan’ diş tedavilerinin ve rutin diş hekimi randevularının ertelenmesini tavsiye etti.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre diş hekimleri, koronavirüse karşı büyük risk altında

diş tedavisi

WHO’nun açıklamasına göre diş hekimleri, koronavirüsün yayılması konusunda son derece hassas bir noktada bulunuyorlar. Diş hekimlerinin tedavi ve muayene sırasında hastalarıyla son derece yakın temas halinde olduğunu ifade ederken, hekimlerin koronavirüse yakalanmış bir hastayı tedavi ederken enfekte olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu belirtti.

Bildiğiniz gibi COVID-19, aerosol adı verilen havadaki damlacıklar yoluyla insandan insana bulaşıyor. Diş tedavileri de ağız açık şekilde gerçekleştiğinden ve operasyonlar sırasında havaya bol miktarda aerosol saçıldığından sağlıklı bir diş hekiminin bir COVID-19 hastasını tedavi ederken enfekte olmama ihtimalinin düşük olduğunu belirtebiliriz.

Rutin diş hekimi kontrollerinizi ertelemek iyi bir fikir olabilir

diş tedavisi

Yine de WHO’ya göre en büyük sorun diş hekimlerinin enfekte olması değil. Enfekte olan bir diş hekimi, enfekte olmayan hastalarla da yakın temas halinde olacağından tüm hastalarına COVID-19 bulaştırma riski bulunuyor. Dolayısı ile Dünya Sağlık Örgütü’nün diş hekimi randevuları ile ilgili uyarısının diğerlerinden bir tık daha önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Dünya Sağlık Örgütü, diş tedavilerinin veya diş hekimi randevularının tamamen askıya alınmasını tavsiye etmiyor. Zira ağrılı bir hastanın ya da hayati öneme sahip bir durumun elbetteki diş hekiminin kontrolünde olması ve tedavi edilmesi gerekiyor. WHO daha çok rutin kontroller ya da ertelenebilir diş problemleri için diş hekimlerini ziyaret etmenin COVID-19’un yayılmasını hızlandırabileceğini ifade ediyor.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/who-says-you-should-delay-routine-dental-work-due-to-coronavirus-risk
16
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
1
1