Dünya Tarihinin En Yüksek Karbondioksit Değerine Ulaştık!

1
0
0
0
0
Genel olarak dünyada, CO2/karbondioksitin en düşük seviyede olduğu zaman Eylül ayıdır. Şu an dünyadaki genel CO2 miktarı, 400ppm olan azami sınırı artı 40 ile geçmiş durumda.

Hawai’deki Mauna Loa Gözlemevi’nde görevli bilim insanları, 25 Nisan itibariyle atmosferdeki karbondioksit oranını 399,72 ppm olarak ölçmüşlerdi. Bilim insanları bu seviyenin çok yakında 400 ppm’nin üzerine çıkmasını bekliyorlardı ve bekledikleri gerçekleşti. Bilim insanlarına göre bu aşırı olan artışların tek sebebi insanlardı. En büyük paysa, fosil yakıtların kullanımı nedeniyle enerji sektörüne ait. Eğer karbondioksit oranının artışı devam ederse, rekor sıcaklıklar, kuraklıklar, aşırı yağışlar ve seller istisna olmaktan çıkacak.


PPM Değeri Nedir? Yüksek Olması Tehlikeli mi?

Atmosferde'ki karbondioksit değeri anlamına geliyor. PPM değerinin yüksek olması küresel ısınma ve pek tabiki havadaki oksijen kirliliğine neden olmaktadır ve buna karşı bir önlem alınmazsa insanların yakın geleceği ölümdür demek oluyor.

400ppm Karbondioksit Değerinin Zararları Nelerdir?

400ppm iklime zarar vermek için oldukça yüksek riskli olduğu gibi, insanlık tarihinde ölçülen en yüksek sayı olarak karşımıza çıkıyor. Eğer ppm seviyesi yüksek kalmaya devam ederse dengesiz yağışlar, ısınma ve soğumalar, doğal yaşamdaki canlılara ölümcül zarar verecek şekilde devam edecek. Kısaca şunu söyleyebilirim; hepimiz biliyoruz ki ppm artışı sebebiyle buzulların çoğu eridi ve erimeye devam ediyor.

Sonuç olarak, dünyamız her geçen gün değişmekte olup, toplumsal ihtiyaçlar çoğaldıkça biz insanlara hizmet edebilmek adına hergün yeni bir fabrika kuruluyor.

Peki bizler işlerimizi görüp halletmek adına dünyayı kirlettiğimizin farkındamıyız? Görünüşe göre pek de umrumuzda değil gibi..

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/09/27/atmospheric-co2-levels-400ppm-threshold/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0