Dünya’ya Bakış Açınızı Tamamen Değiştirecek Ödüllü Dünya Haritası

0
0
0
0
0
Dünya’ya Bakış Açınızı Tamamen Değiştirecek Ödüllü Dünya Haritası
Dünyanın en saygın tasarım ödüllerinin verildiği Good Design Awards, çok sayıda geometrik şekle girebilen, kağıttan yapılmış bir dünya haritasına verildi.

1957 yılından bu yana Japonya Tasarım Destek Enstitüsü’nün mükemmel tasarım ve mühendislik kriterleri uyarınca verdiği Good Design Awards (İyi Tasarım Ödülleri), bu sene robot ya da ilgi çekici bir elektronik ürün yerine kağıttan yapılmış bir dünya haritasına verildi. Keio Üniversitesi mezunu mimar Hejime Narukawa’nın tasarladığı, katlanarak küre ve piramit halinde bir haritaya dönüştürülebilen kağıttan yapılma ‘Otograf Dünya Haritası’, Narukawa’ya bu saygın ödülü kazandırdı. Üçgenlerden oluşan dikdörtgen haritanın en dikkat çekici özelliği ise hem küre hem de piramit haline gelebilmesi.

Narukawa’nın tasarladığı dünya haritası, toplam 96 üçgen parçasından oluşuyor. Temeli düz bir sayfa üzerinde olan harita için jüri, ‘tüm okyanus, kıtalar ve Antarktika kıtasının boyutlarını doğru şekilde gösteren tasarımıyla gezegenimize daha gelişmiş titiz bir perspektif sunduğu’ kısmına özellikle vurgu yaptı. Kendi tasarımıyla ilgili bir açıklama yapan Narukawa ise, "Yüzeyi 96 eşit üçgen parçaya bölünmüş bu dikdörtgen harita, piramit haline getirilebiliyor. Üçgen, dikdörtgen veya paralelkenar dış iskeletine sahip bu dünya haritası, merkezinden başlanılarak istenilen her bölgeden katlanılabiliyor" şeklinde konuştu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0