Dünya'ya Çok Benzeyen Proxima Centauri b Gezegeninde Yaşam Başlamış Olabilir

196
23
7
4
1
Araştırmacılar, Güneş Sistemi'nin dışında yer alan ve Dünya'ya hem çok benzeyen hem de yakın olan Proxima Centauri b gezegeninde yaşam olabileceğini düşünüyorlar.

Astronomideki gelişmeler hepimizi yakından etkiliyor. Kara deliğin etkisini üzerimizden atamamışken bir haber de dünya benzeri bir gezegen olan Proxima b'den geldi. Cornell Üniversitesi araştırmacıları, bu gezegende yaşam olabileceğini düşünüyorlar.

2016 yılında keşfedilen, Güneş Sistemi'nde olmayan ancak Dünya'ya fazlasıyla benzeyen gezegenlerin arasında Dünya'ya en yakını olan Proxima Centauri b gezegeni, bizden sadece 4,24 ışık yılı uzaklıkta. Gezegen, 11,2 günde bir kez aynı konumdan geçiyor ve bu da incelemelerin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda kayalık bir yüzeye sahip olan gezegen, Dünya'dan 1.3 kat daha büyük. Proxima Centauri yıldızının etrafında dolaşan gezegen, Dünya'ya göre biraz daha soğuk durumda. Gezegenin en ilginç tarafı ise kendi atmosferinin olması.

Güneş patlamaları yüzünden atmosferin bozulmuş olduğu düşünülen gezegende, daha önceki çalışmalar sonucunda su olduğu kanısına da varılmış durumda. Bu su kütlesinin miktarının ortalama bir okyanus kadar olduğu belirtiliyor. Bozulan atmosferden sızan radyasyon içinse araştırmacılar "Hayat bir şekilde yolunu bulur." demeyi tercih ediyorlar. Ayrıca bu radyasyonun DNA üzerinde etki ederek yaşamın başlamış olabileceği düşünülüyor.

Kaynak : https://www.extremetech.com/extreme/289367-life-may-be-evolving-on-the-closest-alien-planet-to-earth
196
23
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
196
23
7
4
1