Dünya'ya Yakın Bir Yıldızdan Son Derece Enterasan Sinyaller Alındı!

0
0
0
0
0
Uzaylılar bir kez daha bizler ile iletişime geçmeye çalışmış olabilir.

Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti'ndeki araştırmacılar, Dünya dışı varlıklarla iletişim kurabilmek adına RATAN-600 isimli radyo teleskobunu kullanmakta. İşte bu teleskop ile araştırmacılar, oldukça ilginç bir sinyal elde ettiler.

Dünya'ya 94 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdan gelen sinyal, standart sinyal frekanslarına göre ciddi oranda farklılık göstermekte.

Sinyal, boyutu ve yaşı olarak bizim Güneş'imize benzeyen HD164595 adlı yıldızın bulunduğu gezegen sisteminden gelmeke. Durum böyle olunca da söz konusu gezegen sisteminde sinyali gönderebilcek gelişmiş canlıların yaşadığı bir gezegen olabilmesi ihtimali gündeme geliyor.

Sinyali tespit eden araştırmacılar, başta NASA olmak üzere bu işlerle en üst seviyede uğraşan kişilerin HD164595'e yönelik kapsamlı bir araştırma yürütmelerini istemekte. Tabi söz konusu sinyalin 'yerçekimsel mikromerceklenme' denilen bir nevi yansıma sonucu oluşabilme ihtimali de bulunmakta. Ancak araştırmacılar, sinyalin şiddeti sebebi ile bu tarz bir şeyin olma ihtimalini oldukça az görüyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0