Dünyada En Fazla Siber Saldırı Yapılan Üçüncü Ülke: Türkiye!

1
0
0
0
0
Dünyada En Fazla Siber Saldırı Yapılan Üçüncü Ülke: Türkiye!
STM tarafından yayınlanan rapora göre ülkemiz dünyada en fazla siber saldırı yapılan ülkeler arasında 3. sırada yer alıyor.

Son günlerde hem ülkemizin içinde olduğu siyasi durumdan dolayı hem de kötü niyetli hackerların Türkiye'deki büyük çaplı şirketleri hedef almasıyla birlikte Türkiye'nin ciddi anlamda siber saldırıya uğradığını ortaya çıkan haberlerden dolayı biliyorduk.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik tarafından yayınlanan rapor, Türkiye'nin siber saldırılar konusunda saldırı alan lider ülkelerden biri olduğunu gösteriyor. STM'nin raporuna göre Türkiye dünyada en fazla siber saldırı yapılan ABD ve Brezilya'dan sonra 3. ülke konumundayken Avrupa'da en fazla fidye yazılım saldırılarının yaşandığı ülke olarak konumlandırılıyor. STM yayınladığı raporda Türkiye'nin çevrimiçi bankacılık alanında ciddi anlamda saldırılara maruz kaldığını belirtiyor.

Tabii ne kadar siber saldırı aldığımız değil, bu siber saldırılardan ne kadar etkilendiğimiz daha önemli. Açıkçası sadece Türkiye'de değil birçok ülkede siber suçlar büyük boyutlara ulaşmış durumda. Bu alanda ülkemizdeki dev şirketlerin yatırımı devam ederken yetişecek yeni siber güvenlik uzmanlarıyla da ülkemiz bu alanda önemli bir güç haline gelebilir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0