Dünyada Yalnızca 3 Kişiye Verilen Burs, Türk Doktorun Oldu!

1
0
0
0
0
Dünyada Yalnızca 3 Kişiye Verilen Burs, Türk Doktorun Oldu!
Amerikan Kalp Damar Cerrahi Derneği’nin bu yıl yalnızca bir kişiye verdiği bursu, Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli uzman doktor Taylan Adademir kazandı.

Amerikan Kalp Damar Cerrahi Derneği’nin her yıl dünyada yalnızca 3 kişiye verdiği, bu yıl ise derneğin kuruluşunun 100. yılı olması nedeniyle bir kişiye verdiği Evarts A. Graham Akademi Bursu’nu Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Uzman Doktor Taylan Adademir kazandı.

Kalp damar cerrahisi dalında dünyanın en köklü kuruluşları arasında gösterilen derneğin verdiği burs, 29 Nisan - 3 Mayıs 2017 tarihleri arasında Boston’da gerçekleştirilecek törenle Adademir’e verilecek. Adademir, bir yıl boyunca ABD’nin önemli sağlık kurumlarında çalışmalarına devam edecek.

Çeşitli süreçlerden geçildikten sonra verilen burstaki en önemli ölçüt ise ödüle aday olan uzmana mentörlük (mentör, bir kurum içinde yer alan ve o kurum içinde farklı görevlerde çalışıp tecrübe kazanmış olan, astlarına şirket politikası, kurum gereklilikleri, çalışma stratejileri ve kariyerini yönlendirme konularında tavsiyelerde bulunan yol gösterici kimse) eden isimlerin uluslararası arenadaki bilimsel çalışmaları gösteriliyor. Adademir, hak ettiği bursu mentörü Prof. Dr. H. Mete Alp ve referansı Prof. Dr. Sertaç Çiçek'in 6 aylık süreçteki birçok değerlendirmesinin ardından kazandı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0