'Dünyadaki Tüm Buzullar Eriseydi Ne Olurdu?' Sorusunun Türkiye'yi de İlgilendiren Ürkütücü Cevabı

77
40
20
9
8
Dünyadaki tüm buzulların erimesinin nasıl bir fiziksel etki oluşturacağı bilim insanları tarafından açıklandı. Bunun üzerine bir de animasyon yapıldı ve dünyadaki ülkelerin ne duruma geleceği ortaya çıktı.

Dünyadaki hayatın ne kadar ince bir çizgide devam ettiğine dair yeni bulgular elde edildi. Buna göre eğer ki dünyadaki tüm buzullar erirse dünyadaki bütün sular tam 65.8 metre yükselecek. Peki bu ne anlama geliyor?

Dünyadaki hemen hemen ada ülkesine ve şehrine sahip olan yerler bir bir sular altında kalabilir. Burada bizi en çok ilgilendiren İstanbul'un durumu; eğer buzulların tamamı erirse Türkiye'de İstanbul diye bir şehir kalmayacak. En beter distopyalarda bile göremeyeceğiniz bu gerçek küresel ısınmanın bu denli bir boyuta gelmesi kadar yakınımızda. Dilerseniz videoyu sizlerle paylaşalım.

Bu felaket senaryosu gerçek olursa dünya çapında 20 milyon insanın hayatını kaybetmesi bekleniyor. Umuyoruz böyle bir senaryo hiçbir şekilde gerçek olmaz ama hayatın her şeye gebe olduğu da bir gerçek. Bakalım bu tür bir felaket dünyamızı vuracak mı; bu tür bir durum olursa nasıl etkileneceğiz?

Kaynak : https://www.nationalgeographic.com/magazine/2013/09/rising-seas-ice-melt-new-shoreline-maps/
77
40
20
9
8
Emoji İle Tepki Ver
77
40
20
9
8