Dünyanın Dört Bir Yanından Çekilen Kanlı Ay Görüntüleri

81
13
5
5
5
Dünyanın Dört Bir Yanından Çekilen Kanlı Ay Görüntüleri
Kanlı Ay Tutulması, dünya çapında büyük ilgi gördü ve heyecanla izlendi. Mars ve Ay'ın aynı anda yaptığı şov ise gerçekten muhteşemdi. Bizler de sizler için dünya çapında çekilen Kanlı Ay fotoğraflarını derledik.

Dünyanın çoğunluğu, dün tam bir ay tutulmasına tanıklık edecek kadar şanslıydı ve bu herhangi bir ay tutulması değildi, 21. yüzyılın en uzun ay tutulması. İnanılmaz bir şekilde, Ay tamamen Dünya'nın gölgesinde , tam 1 saat ve 43 dakika boyunca koyu bir kan kırmızısına döndü. Genellikle bir Ay tutulması toplamda bir saat kadar sürer. Ayrıca 15 yıl içinde ilk defa bu kadar parlak görünen Mars da adeta muhteşem bir şov yaptı. Avrupa Uzay Ajansı astronotu Alexander Gerst tarafından yakalanan görüntüler ise Uluslararası Uzay İstasyonundaki en iyi manzaralar arasına girdi. 

Tabi bu muhteşem Ay tutulmasını bulutlu hava nedeniyle göremeyen bazı şanssız ülkeler de vardı fakat Türkiye'den oldukça net ve muhteşem bir şekilde görüldü. Kanlı Ay Tutulması, 27 Temmuz'da Ay'ın Dünya'ya en yakın konuma gelmesi ile ortaya çıktı. Ayrıca Mars, 15 yıl sonra ilk defa Dünya'ya bu kadar yakın oldu. Kanlı Ay Tutulması gözlemlenirken, Mars'ı da Ay'ın alt kısmında görmek mümkün oldu.

İşte dünya çapında büyük ilgi gören Kanlı Ay Tutulması'ndan muhteşem görüntüler:

Kaynak : https://www.sciencealert.com/all-the-most-breathtaking-images-of-the-blood-moon-you-need-to-see
81
13
5
5
5
Emoji İle Tepki Ver
81
13
5
5
5